Banner 980x90

Deinstitucionalizācijas projektā Zemgalē sabiedrībā balstītus pakalpojumus saņem 63 cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem

Rīga, 16.janv., LETA. Deinstitucionalizācijas projekta "Atver sirdi Zemgalē" īstenošanas gaitā Zemgalē sabiedrībā balstītus pakalpojumus sākuši saņemt 63 cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, aģentūru LETA informēja projekta komunikācijas speciāliste Ilva Kalnāja.

Sabiedrībā balstītu pakalpojumu infrastruktūru pašvaldības tagad tikai sāk veidot, tāpēc projekta rezultātu sasniegšana sākotnēji sagādāja grūtības, taču 63 personas ar garīga rakstura traucējumiem pakalpojumus ir sākušas saņemt. Visvairāk personu pakalpojumu saņemšanā ir iesaistīts Jelgavā, Dobeles un Bauskas novados. Lielākā daļa cilvēku saņem dienas aprūpes centru pakalpojums, kā arī speciālistu konsultācijas un individuālo atbalstu.

Līdz projekta noslēgumam 2023.gadā Zemgalē paredzēts sniegt pakalpojumus 328 cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.

Kalnāja vērtēja, ka daudz labāk sokas ar pakalpojumu sniegšanu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kas dzīvo ģimenēs - 2018.gadā uzsākts sniegt pakalpojumu 107 bērniem.

"Ņemot vērā, ka pakalpojumu klāsts šobrīd ir ierobežots, sasniegtos rezultātus vērtējam ļoti pozitīvi. Pašvaldības aktīvi strādā, lai dotu iespējas cilvēkiem izmantot tos pakalpojumus, kas šobrīd ir pieejami," skaidroja projekta vadītāja Dace Strautkalne.

Jau vēstīts, ka deinstitucionalizācijas plāns Zemgalē izstrādāts, balstoties uz personu ar invaliditāti izvērtējumu, apzinot viņu vajadzības un definējot darbības, sabiedrībā balstītu pakalpojumu izveidei Zemgales pašvaldībās, kā arī piedāvājot risinājumus. Plāns izstrādāts, īstenojot projektu "Atver sirdi Zemgalē", kura kopējās izmaksas ir 5 709 424 eiro, no kuriem 4 853 010 eiro līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Projekta mērķis ir Zemgales reģionā palielināt ģimeniskai videi pietuvinātu un sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību dzīvesvietā personām ar invaliditāti un bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)