Banner 980x90

Daudzbērnu ģimenēm Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas apmeklējums būs bez maksas

Rīga, 30.jūl., LETA. Jelgavas novadā tiks atcelta mācību maksa Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem no daudzbērnu ģimenēm, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Līdz šim daudzbērnu ģimeņu līdzmaksājums par profesionālās ievirzes izglītības programmas apgūšanu neatkarīgi no tā, cik bērni mācās Mūzikas un mākslas skolā, bija 5,83 eiro mēnesī. Novada domes atbalstītais lēmumprojekts, kas stāsies spēkā līdz ar jauno mācību gadu, nosaka, ka bērni no ģimenēm, kurās aug trīs vai vairāk bērni, būs pilnībā atbrīvoti no mācību maksas.

"Līdz šim Mūzikas un mākslas skolas maksa skolas audzēkņiem tika piemērota, vadoties no 2013.gada pieņemtā domes lēmuma, kas noteica, ka ģimene maksā līdzfinansējumu 5,83 eiro mēnesī par visiem ģimenes izglītojamajiem kopā. Piemēram, ja no ģimenes iestādē mācījās viens vai divi bērni, tad maksa bija 5,83 eiro mēnesī, ja no ģimenes mācījās trīs un vairāk bērni, tad maksa netika piemērota. Jaunā kārtība noteiks, pat, ja skolā mācīsies tikai viens bērns no daudzbērnu ģimenes, tad maksa par mācībām netiks piemērota nemaz," skaidroja Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Par daudzbērnu ģimeni uzskatāma ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja viņa iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību klātienes mācību formā.

Izglītības pārvalde, kas ierosināja un izstrādāja lēmumprojektu, apzinājusi, ka pagājušajā mācību gadā Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolā izglītojās 13 bērni no daudzbērnu ģimenēm. Jaunajā mācību gadā bērnu skaits varētu būt mazliet lielāks, tas provizoriski ļauj aprēķināt, ka, atceļot mācību maksu, pašvaldības ieņēmumi gadā samazināsies par aptuveni 600 -700 eiro.

Iestādē no mācību maksas atbrīvoti ir arī audzēkņi, kuru vecāki likumā noteiktā kārtībā ir ieguvuši trūcīgās personas vai ģimenes statusu, bērni invalīdi un bērni bāreņi, kā arī audžuģimenēs un aizbildnībā dzīvojošie bērni.

Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skola atrodas Glūdas pagastā. Iestādei kopumā ir vēl seši mācību punkti - Valgundē, Elejā, Jaunsvirlaukā, Līvbērzē, Zaļeniekos un Kalnciemā. Audzēkņiem ir iespēja izglītoties sešās profesionālās ievirzes programmās - klavierspēlē, flautas spēlē, akordeona spēlē, kora klasē, sitaminstrumentu spēlē un vizuāli plastiskā mākslā. Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolā kopumā izglītojas 225 audzēkņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)