Banner 980x90

Daļa no Jelgavas savvaļas zirgiem aizvesta uz Lietuvu

Jelgava, 27.sept., LETA. Daļa no sugas "Konik Polski" zirgiem, kas mitinājušies Lielupes palienes pļavās Jelgavā, aizvesta uz Lietuvu, šodien Pasaules tūrisma dienai veltītajā seminārā Ozolnieku novadā atklāja zirgu aprūpētājs Einārs Nordmanis.

25 no Jelgavā dzimušajiem savvaļas zirgiem turpmāk ganīsies Viļņas apgabalā. Nordmanis stāstīja, ka pašlaik Jelgavā - Pils salā un Sieramuižā - kopumā ir ap 130 zirgiem, un daļu plānots pārvest arī uz Horvātiju un, iespējams, Bulgāriju.

Jelgavas reģionālā tūrisma informācija liecina, ka interese par dabas liegumā Lielupes palienes pļavās mītošajiem zirgiem ir arī ārzemniekiem, kas iespēju apmeklēt salu salīdzina ar safari izbraucieniem. Turklāt Nordmanis piedāvā iespēju izbraukt zirgu pārvadāšanas treilerī, ko pakalpojuma attīstībai plānots uzlabot.

Interesi par zirgiem palielinājis arī šovasar salā izbūvētais skatu tornis, taču Nordmanis pauda bažas, ka salā izveidotā pastaigu taka dabas liegumu var pārvērst par "kārtējo sporta laukumu" pilsētā, tāpēc jāsalāgo iedzīvotāju un dabas intereses.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2007.gada 29.augustā Jelgavā Lielupes krastos atjaunotajās ganībās palaisti 16 savvaļas zirgi, kas atvesti no Nīderlandes.

Jau vēsturiski regulāro palu dēļ Pilssalas ziemeļdaļa izmantota ganībām un siena vākšanai. Zirgu ganīšanās palīdz uzturēt atjaunotās Lielupes palienes pļavas, noganot garo zāli, un neļaus teritorijai aizaugt ar krūmiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)