Banner 980x90

"Chocolette Confectionary" šokolādes rūpnīcā plānots ražot līdz 5000 tonnu produkcijas gadā

Jelgava, 3.nov., LETA. "Chocolette Confectionary" šokolādes rūpnīcā Jelgavā plānots ražot līdz 5000 tonnu produkcijas gadā, šodien, atklājot ražotni, informēja SIA "Chocolette Confectionary" valdes locekle Anastasija Repina.

5000 tonnu ražošanas apjoms gan netiks sasniegt uzreiz, jo pirmajā gadā plānots saražot ap 1000 tonnu.

Repina pauda, ka jaunā rūpnīca ir viena no modernākajām, dabai draudzīgākajām un sociāli atbildīgākajām šokolādes rūpnīcām Eiropā. Pašlaik ražotnē nodarbināti 57 cilvēki, bet līdz gada beigām darbinieku skaitu plānots palielināt līdz 100. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Londonā.

"Esmu patiesi priecīga, ka mūsu uzstādītais mērķis patērētājiem piedāvāt šokolādi ar samazinātu kaloritāti un bez cukura, ir sasniegts. Esam paveikuši faktiski neiespējamo - izveidojuši gandrīz pilnībā automatizētu un modernu šokolādes rūpnīcu, kas ražo unikālu šokolādi. Mēs esam pasaulē pirmie, kas spējuši panākt, ka šokolādei ir tikai 299 kalorijas uz 100 gramiem. Unikālo projektu esam realizējuši, pateicoties saliedētajai, starptautiskajai komandai un Latvijas labvēlīgajai biznesa videi," piebilda Repina, skaidrojot, ka produkta izstrādes procesā izmēģinātas vairāk nekā 200 receptes, un divas no tām kļuva par piena un tumšās šokolādes "RED" receptēm.

Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks (V) atklāšanas pasākumā pauda gandarījumu, ka par fabrikas mājvietu izvēlēta tieši Latvija un Jelgava, kas liecinot par investoriem labvēlīgiem nosacījumiem un nodokļu politiku.

Pašlaik uzņēmums ražo šokolādes tāfelītes ar četrām dažādām garšām, kā arī šokolādes konfektes. Šokolāde jau pieejama Baltijas, Skandināvijas, Vācijas tirgos, un jau tuvākajā laikā to paredzēts eksportēt uz Āzijas, Amerikas un Tuvo Austrumu valstīm.

Jau vēstīts, ka šokolādes "RED" ražotājs SIA "Chocolette Confectionary" dibināta 2016.gada maijā. Uzņēmums ražotni Jelgavā nolēmis atvērt Latvijas izdevīgā loģistikas koridora, kā arī valdības atbalstošās attieksmes un kvalificēto darbinieku dēļ.

"Chocolette Confectionary" tiek ražota inovatīva šokolāde "RED" bez cukura ar pazeminātu enerģētisko vērtību. Paredzēts, ka Latvijā ražotā šokolāde pamatā tiks eksportēta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Chocolette Confectionary" apgrozījums 2016.gadā bija 2333 eiro, ražotājs cietis 63 402 eiro zaudējumus. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētajam "Mediahold SBC Limited".

SIA "Chocolette Confectionary" šokolādes fabrikā Jelgavā līdz šā gada beigām ieguldītās investīcijas būs vairāk nekā desmit miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)