Banner 980x90

Cepeškrāsnis ģimenei – kura labāka?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja nedzīvo viens, tad cepeškrāsns ir viena no ierīcēm, kura nepieciešama tavā mājoklī. Tajā iespējams pagatavot dažādus gardus ēdienus gan sev, gan arī citiem ģimenes locekļiem. Tas ir tiešām lielisks veids, kā izpausties. Tomēr aktuāls ir jautājums – kura cepeškrāsns varētu būt vispiemērotākā lielai ģimenei? Kā nekļūdīties izvēlē un iegādāties tādu cepeškrāsni, kas kalpos ilgi un kvalitatīvi. 

Turpmākajā rakstā varēsi saņemt lieliskus padomus, kas palīdzes pieņemt pareizo lēmumu iegādājoties jaunu cepeškrāsni.

Cepeškrāsns veidi
Ir vairāki cepeškrāsns veidi, tāpēc ir ļoti svarīgi saprast, kura no tām varētu būt vispiemērotākā tieši tavam mājoklim. Ir pieejamas gan iebūvējamās, gan elektriskās, gan arī gāzes cepeškrāsnis. 

Mūsdienās arvien populārākas kļūst tieši elektriskās cepeškrāsnis. Tas vairāk saistīts ar to, ka tās ir gan drošas, gan arī tām iebūvētas vairākas noderīgas funkcijas un netiek izmantota atklāta liesma. Protams, tāpat tev nepieciešams arī izvēlēties, vai vēlies iegādāties komplektu vai arī tomēr atsevišķi iegādāties plīts virsmu un cepeškrāsni. Daudzi iegādājas komplektu, kurā iekļauta gan plīts virsma, gan arī cepeškrāsns, tādā veidā ietaupot diezgan daudz vietas. 

Ierīces vadības sistēma
Ir iespējams iegādāties cepeškrāsnis, kuras ir aprīkotas ar vadības rokturi vai arī skārienjutīgo vadības paneli. To, kuru izvēlēties, ir vērts atstāt tavā ziņā. Jo lielā mērā vadības sistēmas ne ar ko neatšķiras. Pats svarīgākais ir saprast, kuru no šīm vadības sistēmām tev pašam ir ērtāk izmantot. Protams, nepieciešams arī ņemt vērā to, ka, ja iegādāsies mehāniskās vadības sistēmu, tad nebūs iespējams uzlikt dažādas programmas, kas ļauj karsēt dažādos veidos. Savukārt skārienjutīgā vadības sistēma ir aprīkota ar dažādām noderīgām programmām, kas atvieglos maltītes gatavošanas procesu. 

Ja iegādāsies cepeškrāsni, kas cenas ziņā ir dārgāka, tad noteikti pārliecinies, vai tai piemīt dažādas funkcijas, kā arī vai tā ir tehniski pilnveidota. Piemēram, vai tai ir arī konvekcijas funkcija. Šādām cepeškrāsnīm aizmugurē ir izveidots ventilators, kas veicinās to, ka cepeškrāsnī būs vienmērīga un ātra karsta gaisa sadale, kas attiecīgi ļaus veikt dažādus kulinārijas eksperimentus kopā ar ģimeni. 

Cepeškrāsns ar tvaiku
Mūsdienās ir iespējams iegādāties cepeškrāsnis, kuras aprīkotas ar dažādām modernām funkcijām, piemēram, viena no tādām ir automātisko programmu esamība. Tas nozīmē, ka tev ir dažāda veida produkti, kurus ievieto cepeškrāsnī un izvēlies to ēdienu, ko vēlies pagatavot. Piemēram, ja vēlies pagatavot karpu, tad atliek nospiest attiecīgo funkciju un vairs nekas papildus nebūs jāspiež. Cepeškrāsns pati iestatīs nepieciešamo temperatūru un cepšanas laiku, un pati automātiski izslēgsies. Tādā veidā iespējams krietni ietaupīt laiku. Turklāt šī opcija spēj atvieglot maltītes pagatavošanas procesu. 

Gāzes cepeškrāsns
Ir pieejamas arī gāzes cepeškrāsnis. Tās gan nav tik mūsdienīgas, kā pieejamās elektriskās cepeškrāsnis, tomēr arī ar šādu krāsni iespējams pagatavot lieliskus ēdienus. Ļoti liela daļa gāzes cepeškrāsnis ir aprīkotas arī ar elektrogrillu, kas ļauj gatavot dažādus garšīgus ēdienus. 

Gāzes cepeškrāsns ir diezgan viegli kopjama un arī cenas ziņā izdevīgāka par elektrisko cepeškrāsni, tāpēc pirms izvēlies piemērotāko cepeškrāsni, noteikti ņem vērā arī to cenas. 

Iegādājoties cepeškrāsni noteikti ņem vērā, cik stiklu kārtas ir attiecīgajai cepeškrāsnij. Jo vairāk stikla kārtu ir cepeškrāsns durvīm, jo lielāka iespēja, ka šī cepeškrāsns ir apveltīta ar lielāku termoizolāciju, kas attiecīgi arī samazina ēdiena gatavošanas laiku. Visbiežāk iespējams iegādāties cepeškrāsnis ar diviem līdz četriem stikliem. Jāņem vērā arī, ka jo vairāk stiklu būs attiecīgajai cepeškrāsnij, jo mazāka iespēja, ka apdedzināsies. Tas noteikti ir svarīgi, ja ģimenē ir mazi bērni. Tādā gadījumā vislabāk būtu iegādāties cepeškrāsni ar četriem stikliem, jo tad varēsi būt pārliecināts, ka tas būs patiešām drošs risinājums tavam mājoklim. 

Šie ir paši svarīgākie faktori, kuri noteikti jāņem vērā, izvēloties piemērotāko cepeškrāsni savai virtuvei. Tu noteikti nevēlies iegādāties cepeškrāsni, kuras izvēlē vēlāk jāviļas, tāpēc pirms tās iegādes noteikti aplūko visu piedāvājumu klāstu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)