Banner 980x90

Bibliotēkās nonākusi grāmata "Zemgaļu receptes"

Biedrība "Lauku partnerība "Lielupe" bibliotēkām uzdāvinājusi jaunu grāmatu "Zemgaļu receptes", pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas pārstāve Zane Osīte.

Tā izdota 2014.gadā starptautiska sadarbības projekta "Vietējās uzņēmējdarbības veicināšana" īstenošanas laikā.

Grāmatā apkopotas Jelgavas novada un Jonišķu rajona senās receptes. Katrai ēdiena receptei pievienots izteiksmīgs attēls un pagatavošanas apraksts latviešu, lietuviešu un angļu valodās. "Tie ir mūsu vecmāmiņu ēdieni, no kuriem daudzi ir nepelnīti aizmirsti, bet citus gatavojam vēl šodien dažādākajās variācijās. Iespējams salīdzināt, ko galdā likuši Zemgales, ko Jonišķu pusē dzīvojošie ļaudis," skaidro Osīte.

Grāmata atrodama visās Jelgavas pilsētas , Ozolnieku un Jelgavas novada bibliotēkās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)