Banner 980x90

Bauskā un Jelgavā sestdien pārspēts arī mēneša karstuma rekords

Rīga, 14.aug., LETA. Sestdien Bauskas un Jelgavas novērojumu stacijā labots ne tikai 12.augusta, bet arī visa mēneša karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Bauskas meteoroloģiskajā stacijā, kas atrodas uz dienvidiem no pilsētas, termometra stabiņš pakāpās līdz +34,2 grādiem. Tas ir arī visas Latvijas 12.augusta temperatūras rekords.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 12.augustā, bija +33,0 grādi 2015.gadā Daugavpilī.

Savukārt Jelgavas novērojumu stacijā, kas pārcelta uz Staļģeni, gaiss sestdien sakarsa līdz +33,7 grādiem.

Trešā augstākā gaisa temperatūra sestdien reģistrēta Saulkrastu apkaimē - Skultes meteostacijā gaisa temperatūra sasniedza +32,8 grādus, pārspējot 12.augusta rekordu.

Rīgas centrā maksimālā gaisa temperatūra bija +32,6 grādi, un tas ir ne tikai 12.augusta, bet arī mēneša otrās dekādes karstuma rekords galvaspilsētā.

Mērsragā ar +31,9 grādiem atkārtoti sasniegts mēneša otrās dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords.

12.augusta rekords pārspēts arī Dobelē, kur gaiss sakarsa līdz +32,4 grādiem, Stendē (+29,2 grādi), Priekuļos (+30,2 grādi) un Ainažos (+31,7 grādi).

Vēsākā sestdiena bija Kurzemes rietumu piekrastē, kur gaisa temperatūra nepakāpās augstāk par +23..+25 grādiem.

Jau ziņots, ka sestdienas pēcpusdienā un naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem šķērsoja aukstā atmosfēras fronte, tādēļ svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniedza +19..+23 grādus. Daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā plosījās pērkona negaiss, kas atnesa vētru un lielu krusu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)