Banner 980x90

Augustā siltumenerģijas tarifs Jelgavā par 9,6% zemāks nekā pērn

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
No 1.augusta Jelgavā stājās spēkā jauni, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātie siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi, kuri pie zemām dabasgāzes tirdzniecības cenām būtiski nemainās, bet pie augstākām dabasgāzes tirdzniecības cenām, salīdzinājumā ar iepriekšējiem tarifiem, samazinās par līdz pat 16%.

Kā pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja uzņēmumā "Fortum Jelgava", tā kā 2016.gada augustā dabasgāzes cena, salīdzinot ar 2016. gada jūliju, nedaudz palielinās, tad nedaudz – par 2% - palielinās arī siltumenerģijas tarifs. Augustā SIA "Fortum Jelgava" siltumenerģijas tarifs Jelgavas pilsētā ir 49,17 eiro par megavatstundu (eiro/MWh) bez PVN un tas ir par 9,6 % zemāks nekā pirms gada - 2015.gada augustā. Saskaņā ar šī brīža prognozēm, septembrī dabasgāzes tirdzniecības cena nemainīsies un līdz ar to nemainīsies arī siltumenerģijas tarifs SIA "Fortum Jelgava" klientiem.

Jelgavā kā galvenais kurināmais siltumenerģijas ražošanai tiek izmantota koksnes šķelda, kas nodrošina nepieciešamo siltumenerģijas bāzes slodzi, bet maksimumslodzes nodrošināšanai tiek izmantotas dabasgāzes katlumājas. Iespēja siltumenerģijas ražošanā izmantot divus kurināmos ievērojami palielina centralizētās siltumapgādes drošību.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)