Banner 980x90

Augstāko Jelgavas apbalvojumu saņems uzņēmējs, boksa treneris un mākslinieks

Jelgava, 27.okt., LETA. Augstāko Jelgavas apbalvojumu "Goda zīme" pirms valsts svētkiem saņems uzņēmējs, boksa treneris un mākslinieks, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Tradicionāli pirms valsts svētkiem tiek godināti tie jelgavnieki, kas ar savām idejām un darbu veicinājuši Jelgavas izaugsmi, tāpēc Jelgavas domē šonedēļ apstiprināta Jelgavas pilsētas augstāko apbalvojumu "Goda zīme" un "Goda raksts" piešķiršana.

Augstāko pilsētas apbalvojumu "Goda zīme" nolemts piešķirt uzņēmuma SIA "Marks M" īpašniekam Jurim Griķim par ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Jelgavas pilsētā, kā arī boksa trenerim Aleksandram Knoham par ieguldījumu sporta attīstībā Jelgavā, jaunatnes iesaistīšanu sportošanā un pilsētas vārda popularizēšanu. Savukārt mākslinieks-dekorators Edvīns Kalnenieks apbalvojumu saņems par mūža ieguldījumu Jelgavas pilsētas kultūrvides veidošanā.

Deputāti lēma piešķirt arī vairākus Goda rakstus, ko saņems Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs Ņikita Kazakevičs par ieguldījumu Jelgavas izaugsmē, izglītības kvalitātes paaugstināšanā un jaunatnes izglītošanā, kā arī ārsts-ķirurgs Nikolajs Belousovs par mūža ieguldījumu Jelgavas iedzīvotāju veselības aprūpē un aizsardzībā. Par ieguldījumu pilsētas kultūras dzīves veidošanā, aktīvu darbu ar jauniešiem un pilsētas vārda popularizēšanu apbalvojums piešķirts arī mūziķim un vokālajam pedagogam Žoržam Siksnam, savukārt inženiere Meta Reine apbalvojumu nopelnījusi par mūža ieguldījumu Jelgavas siltumapgādes sistēmas izveidošanā un attīstīšanā. Goda rakstu iegūs arī uzņēmums SIA "Dinex Latvia" par ieguldījumu pilsētas izaugsmē, izglītības kvalitātes paaugstināšanā un jaunatnes karjeras izglītībā.

Apbalvojumus pasniegs Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas priekšvakarā, 17.novembrī, Jelgavas domes priekšsēdētāja svinīgajā pieņemšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)