Banner 980x90

Atvadīsies no bijušā LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāna Iljina

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 2.septembrī, plkst.13.00 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē notiks atvadīšanās no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Informācijas tehnoloģiju fakultātes bijušā dekāna un ilggadējā Fizikas katedras vadītāja profesora Ulda Iljina, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Kā ziņots, Iljins nomira pēc ilgstošas slimības 26.augusta naktī.

Iljins dzimis 1947.gada 24.decembrī Aizputē, absolvējis Latvijas Valsts universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti 1971.gadā, kad arī sācis strādāt Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā (tagad LLU) kā Fizikas katedras asistents. Paralēli viņš turpinājis studijas aspirantūrā un bijis fizikas-matemātikas zinātņu kandidāts. 1992.gadā Iljins ieguvis doktora grādu fizikā, bet 1996.gadā kļuvis par habilitēto inženierzinātņu doktoru.

Iljina profesionālās dzīves gaitas pilnībā saistītas ar LLU un Fizikas katedru. Viņš bijis tās vadītājs jau no 1980.gada līdz pat 2009.gadam, kad ievēlēts par Informācijas tehnoloģiju (ITF) fakultātes dekānu. Dekāna pienākumus Iljins pildījis līdz pat 2015.gadam.

Profesors bijis Latvijas Zinātnes padomes eksperts Pārtikas tehnoloģiju fakultātes un Lauku inženieru fakultātes promocijas padomēs un LLU Lauksaimniecības inženierzinātņu profesoru padomes priekšsēdētājs.

Ar augstu atbildības sajūtu viņš pildījis LLU Rektora vēlēšanu komisijas darbu un bijis tās priekšsēdētājs 2009.gadā un 2013.-2014.gadā. Iljins bijis arī Starptautiskās Aukstuma akadēmijas akadēmiķis, LLU Konventa loceklis, LLU senators un ITF domes loceklis.

Vairāku studentu paaudžu atmiņās profesors Iljins vienmēr paliks kā zinošs un prasīgs fizikas pasniedzējs, kurš lekciju laikā arī neskopojās ar asprātīgām piezīmēm. Tās līdz ar nopietnajām fizikas gudrībām vēl joprojām glabājas meža inženieru, būvnieku, pārtikas tehnologu, datorzinātņu un citu nozaru studentu pierakstos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)