Banner 980x90

Atkritumu pārstrādes uzņēmums "E Daugava" saņēmis darbības paplašināšanas atļauju

Rīga, 3.okt., LETA. Valsts vides dienests (VVD) izsniedzis atļauju bīstamo atkritumu pārstrādes uzņēmuma SIA "E Daugava" darbības paplašināšanai Ozolnieku novadā, liecina informācija VVD mājaslapā.

Atļaujā noteikts, ka uzņēmumam, reaģējot uz vietējo iedzīvotāju un arī Ozolnieku novada pašvaldības iebildumiem par pārstrādes apjomu palielināšanu, katru gadu līdz 1.aprīlim būs jāiesniedz pašvaldībā apkopojums par pašvaldības darbus iepriekšējā gadā. Tāpat uzņēmumam izvirzīts nosacījums līdz 2020.gadam izpildīt vides aizsardzības prasību nodrošināšanas un tīrākās ražošanas plānu.

VVD publiskotais dokuments liecina, ka "E Daugava" plāno palielināt nolietoto riepu pārstrādes apjomu, pārstrādāt naftas produktus saturošus atkritumus, mazgāt piesārņoto grunti un smalcināt būvniecības atkritumus.

Jau vēstīts, ka "E Daugava" plāno investēt divus miljonus eiro ražotnes paplašināšanai Ozolnieku novada Salgales pagastā, radot iedzīvotājiem 18 jaunas darba vietas.

Lai realizētu ražotnes paplašināšanu un saņemtu atļauju no VVD, tika savākti vairāk nekā 190 iedzīvotāju paraksti.

"E Daugava" valdes locekle Sintija Ose norādīja, ka kompānija plāno paplašināties jau kopš 2014.gada, kad tika sākta ietekmes uz vides novērtējuma procedūra. "Uzņēmuma plānoto darbību ir izskatījis arī Vides pārraudzības valsts birojs un devis pozitīvu atzinumu jau pērn," sacīja Ose.

Viņa papildināja, ka savāktos parakstus kopā ar atbalsta vēstuli "E Daugava" ir iesniegusi VVD, cerot uz pozitīvu rezultātu - A kategorijas piesārņojušās darbības atļaujas saņemšanu.

Tikmēr VVD vērsās Ozolnieku novada pašvaldība, lūdzot rīkot atkārtotu sabiedrisko apspriešanu par atļaujas paplašināšanu "E Daugava". Pašvaldība apgalvoja, ka netika iesaistīta sabiedriskās apspriešanas organizēšanas procesā. Pašvaldību arī neapmierināja tas, ka pirmā sabiedriskā apspriešana notika Ozolniekos, nevis Ozolnieku novada Salgales pagastā, kur atrodas uzņēmums.

Tāpat pašvaldība saņēma 89 Salgales pagasta iedzīvotāju parakstītu vēstuli, kurā apgalvots, ka viņi netika informēti par sabiedrisko apspriešanu.

Atkārtota apspriede arī tik organizēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)