Banner 980x90

Atklās izstādi par godu Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa piecgadei

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 13.novembra līdz 12.decembrim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs skatāma īpaša, Torņa 5 gadu jubilejai veltīta izstāde. Izstādē būs skatāmi vairāku atzītu Jelgavas mākslinieku jaunākie darbi, kur attēlots Tornis pēc 2010.gadā pabeigtās rekonstrukcijas, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja Māris Brancis un Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Šogad Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis svin 5 gadu jubileju. Torņa atklāšanas dienā, 2010.gada 16.novembrī, izstāžu zālē bija apskatāmi Jelgavas mākslinieku darbi, kuros tika atspoguļota vēsturiskā Sv.Trīsvienības baznīca sākot no 20.gs. 20.gadiem.

Pēc rekonstrukcijas, atjaunotais Tornis ir atgriezies un paliekoši "iesēdies" pilsētas panorāmā un mākslas darbos. Jelgavas mākslinieku biedrības priekšsēdētājs Māris Brancis stāsta: "Jubilejas reizē Jelgavas mākslinieki nevarēja palikt vienaldzīgi, tādēļ atkal sarīkota izstāde. Šoreiz parādīsim, kā Tornis iezīmējas pēdējo gadu gleznās, akvareļos un zīmējumos līdzšinējā izskatā."

Stāstot par darbiem, kas būs skatāmi izstādē, Māris Brancis atklāj: "Daudz Jelgavu ir gleznojis mūsu vecākais mākslinieks Gunārs Ezernieks, kurš vairāku gadu garumā radījis rindu pilsētas ainavu, kurās tuvāk vai tālāk slejas baznīcas smaile: vienalga, vai viņš priecājas par rīta saules apspīdēto krastmalu, vai stāsta par savvaļas zirgiem Pils salā. Arī Arnis Ozols savā pastelī, attēlojot kumeļa pirmos soļus, neaizmirst šo pilsētas dominanti. Savukārt Raitis Junkers uzgleznojis Sv. Trīsvienības baznīcas torni rudens košajās krāsās un svētku noskaņā. Jelgavas mākslinieku biedrība šovasar pulcējās pasteļglezniecības meistardarbnīcas nodarbībās. Daļu laiku tās dalībnieki pavadīja, zīmējot Jelgavu un arī tad tapuši vairāki darbi, kuros attēlots Tornis."

Vairāk informācijas par izstādi Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī pa tālruni 63005445 vai mājas lapā www.tornis.jelgava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)