Banner 980x90

Ārstniecības personu algu celšanai Jelgavas novadā plāno novirzīt 39 000 eiro

Rīga, 24.janv., LETA. 30.janvārī Jelgavas novada dome plāno lemt par atalgojuma palielināšanu pašvaldības iestādēs nodarbināto ārstniecības personām, šim mērķim novirzot 39 000 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Plānojot 2019.gada budžetu, uzmanība tika veltīta pašvaldībā strādājošo speciālistu darba atalgojuma izvērtēšanai, nosakot jomas, kur atalgojumu bija nepieciešams celt, lai veicinātu amata vietu konkurētspēju darba tirgū. Analizēto amata pozīciju vidū bija arī sociālās un labklājības jomas speciālistu algu likmes, kas atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām tika palielinātas.

"Tomēr saskaņā ar 2018.gada 18.decembrī apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem secināts, ka pašvaldības plānotais algu palielinājums atsevišķās pozīcijās nav bijis pietiekošs. Ņemot vērā spēkā esošos normatīvos aktus, ir nepieciešams veikt grozījumus 34 amata atalgojuma pozīcijās, tādās kā fizioterapeits, sporta ārsts, vecākā medicīnas māsa, ārsta palīgs, medicīnas māsa un masieris," skaidroja pašvaldības Personāla nodaļas vadītāja Kristīne Rengarte.

Pašvaldībā apgalvoja, ka līdz ar plānotajiem grozījumiem amatu sarakstā pašvaldības iestādēs strādājošo ārstniecības personu atalgojums būs līdzsvarots neatkarīgi no tā, vai ārstniecības pakalpojums tiek sniegts izglītības iestādē vai sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā. Lēmumprojektu izskatīs 30.janvāra domes sēdē un pozitīva balsojuma gadījumā lēmums stāsies spēkā ar 2019.gada 1.janvāri. Pašvaldības budžetā tam būs nepieciešami aptuveni 39 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)