Banner 980x90

Arī VL-TB/LNNK Saeimas vēlēšanās pārstāvēs pie stūres reibumā pieķerts bijušais pašvaldības policists

Rīga, 8.aug., LETA. Saeimas vēlēšanās no nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta Zemgalē kandidē arī Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks, bijusī Jelgavas pašvaldības policijas amatpersona Guntars Akmentiņš, kurš 2013.gadā tika pieķerts pie auto stūres alkohola reibumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Akmentiņš Zemgales vēlēšanu apgabalā startēs ar septīto kārtas numuru.

Siguldas tiesa 2013.gadā par braukšanu dzērumā Akmentiņam piesprieda administratīvo arestu uz desmit diennaktīm, naudas sodu 800 latu (1138 eiro) apmērā un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka jurista izglītību ieguvušais Akmentiņš ilgstoši strādājis Jelgavas pilsētas pašvaldības policijā. Sākotnēji viņš bijis priekšnieka palīgs, pēc tam priekšnieka vietas izpildītājs, tad priekšnieka vietnieks, līdz visbeidzot ieņēmis vecākā inspektora amatu. 2013.gadā Akmentiņš kļuva par Ozolnieku novada domes deputātu, bet patlaban ir domes priekšsēdētāja vietnieks.

Saeimas vēlēšanās no citām partijām startē vēl vairāki kandidāti, kuri savulaik saņēmuši sodus par braukšanu reibumā. No Rīcības partijas saraksta Zemgalē kandidē bijusī Aizkraukles iecirkņa policiste Jeļena Pičoha, kura aptuveni pirms gada pieķerta pie auto stūres alkohola reibumā.

Savukārt no "Jaunās Vienotības" saraksta vēlēšanās startē pašreizējais parlamenta deputāts Veiko Spolītis, kuram 2014.gadā par braukšanu dzērumā piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Likums neliedz administratīvi sodītām personām kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)