Banner 980x90

Arī Ozolnieku novadā paaugstinās NĪN likmi par īpašumiem, kuros nav deklarēta neviena persona

Rīga, 16.jūl., LETA. No 2019.gada Ozolnieku novadā plānots paaugstināt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi tiem īpašumiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, bet kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līga Tamberga.

Viņa norādīja, ka Ozolnieku novada domes Finanšu komitejas deputāti atbalstījuši priekšlikumu veikt izmaiņas saistošajos noteikumos, nosakot visiem īpašumiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, bet kuros taksācijas gada 1.janvārī plkst.0.00 dzīvesvieta nav deklarēta vismaz vienai personai, no 2019.gada NĪN 1,5% apmērā no īpašuma kadastrālās vērtības.

Savukārt to īpašumu, kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuros taksācijas gada 1.janvārī plkst.0.00 dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai, no 2019.gada 1.janvāra NĪN likmi plānots noteikt 0,2% apmērā no kadastrālās vērtības.

Patlaban NĪN likme īpašumiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, tiek noteikta atbilstoši likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" prasībām - 0,2%, 0,4% vai 0,6% apmērā no ēku kadastrālās vērtības.

Izmaiņas attieksies uz fizisko un juridisko personu, individuālo komersantu, ārvalstu komersantu un to pārstāvniecību īpašumā, tiesiskajā valdījumā vai lietošanā esošajiem īpašumiem, ja tie tiek izmantoti vai izīrēti dzīvošanai.

Par izmaiņu apstiprināšanu vēl tiks lemts 19.jūlijā gaidāmajā Ozolnieku novada domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)