Banner 980x90

Ar krāšņiem fināliem Olainē un Talsos beigusies Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2016.gada sezonai punkts tika pielikts aizvadītajā nedēļas nogalē Olainē un Talsos, kad tika noskaidrotas medaļnieces divās atlikušajās vecuma grupās - U-12 grupā jeb starp 2004./2005.dzimšanas gada futbolistēm un vecākās grupas pirmajā divīzijā, kurā sacentās 2001.dzimšanas gada un vecākas spēlētājas.

Kā pilsētas infomrācijas portālu Jelgava24.lv informēja Latvijas Futbola federācijā, kamēr U-12 meiteņu konkurencē uzvaras laurus plūca FS METTA/OSC komanda, vecākās grupas pirmajā divīzijā labākās izrādījās FK Liepāja pārstāves.

Vispirms sestdien Olainē U-12 vecuma grupas komandas aizvadīja trešo un noslēdzošo sabraukumu. Šajās cīņās laukumā devās jaunās futbolistes no Rīgas Futbola skolas, FS METTA/OSC, FK Iecava, SK Imanta un AFA Olaine komandām. Sabraukumu izlaida FK Laidze un FK Liepāja komandas, kuras dalību čempionātā jau bija noslēgušas, bet pirms šī sabraukuma kopvērtējuma tabulā valdīja ļoti saspringta situācija, jo piecas labākās komandas šķīra vien trīs punkti.

Pirms pēdējā sabraukuma tabulā jau iezīmējās līderu komandas, starp kurām bija FS METTA/OSC, Rīgas Futbola skola un AFA Olaine. Visas komandas demonstrēja cīņassparu un neatlaidību laukumā, bet pats galvenais - neslēpa patiesas emocijas pēc gūtajiem vārtiem vai piedzīvotajiem zaudējumiem, vēlreiz apliecinot gan treneriem, gan līdzjutējiem, ka sieviešu futbols ir emocijām bagāts sporta veids.

Pirmajā vietā ar 13 punktiem ierindojās FS METTA/OSC, apliecinot komandas futbolistu pēdējo gadu jūtamo progresu. Pat no malas ir vērojama liela viņu vēlme attīstīties, kā arī jūtams prieks par ieguldīto darbu. Vien par punktu no šīs komandas atpalika Rīgas Futbola skolas pārstāves, bet vēl par punktu mazāk iekrāja AFA Olaine futbolistes.

Tūdaļ aiz labāko trijnieka sekoja SK Imanta, kas arī šajā čempionātā turpināja demonstrēt komandai raksturīgo neatlaidību. Par to liecina arī tas, ka ceturto vietu SK Imanta spēja izcīnīt, noslēdzošajā sabraukuma spēlē negaidīti ar 4:3 pārspējot čempionvienību FS METTA/OSC.

Īpašas uzslavas pienākas FK Iecava komandai, jo spēlētājas ar katru turnīra spēli palika acīmredzami pārliecinātākas par savām spējām. Kā uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina – cienīgs un baudāms sniegums laukumā, kas atspoguļo treneru ieguldīto darbu.

Kopvērtējuma tabulu noslēdza FK Laidze un FK Liepāja komandas, kurām šī bija pirmā sezona Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta U-12 vecuma grupā.

U-12 vecuma grupas kopvērtējuma tabula, sabraukumi un komandas atrodamas šeit.

Turnīra noslēgumā komandas tika apbalvotas ar pārsteiguma balvām no LFF un čempionāta drauga "Subway", bet godalgoto vietu ieguvējas - ar medaļām un kausiem. Pie balvām tika arī katras komandas labākās spēlētājas – Amēlija Lipšāne (FS METTA/OSC), Viktorija Dmitračenoka (Rīgas Futbola skola), Everita Evertovska (AFA Olaine), Karalīna Šanska (SK Imanta) un Evelīna Krasovska (FK Iecava), bet par turnīra labāko spēlētāju tika atzīta FS METTA/OSC audzēkne Katrīna Daņilova.

"Liels gandarījums par to, ka meiteņu skaits un arī komandu skaits ar katru gadu palielinās. Sieviešu futbols Latvijā vairs nav nekas eksotisks, jo palielinās interese no sabiedrības puses. Arvien vairāk redzam, ka tieši vecāki atved savu meitu uz futbolu, kas liecina par stereotipu pakāpenisku laušanu. Sieviešu futbols ir patiešām veselīgs un skaists sporta veids, kur meitene var attīstīties, pārvarēt sevi un iet uz priekšu," izceļ Ņina Travkina. "Meiteņu prieks, emocijas un motivācija trenēties, ko redzu mūsu sabraukumos, dod pamatīgu enerģijas lādiņu. Tik spraiga cīņa meiteņu čempionātā parāda, ka kopējais komandu līmenis ir audzis. Sacensības un sacensību sistēmas ir viens no attīstības dzinējiem - jo lielāka konkurētspēja, jo labāks sniegums nākotnē gan izlasēm, gan klubiem. Vienmēr uzsvēru, ka LFF centieni un ieguldītais darbs meiteņu futbola attīstībā tā ir tikai maza daļa no kopējās futbola attīstības. Milzīga atbildība gulstas uz klubiem un to attīstības sistēmas, kā arī uz treneriem, kuri šajā vecumā ir ļoti svarīga persona jaunajām futbolistēm. Tikai kopīgi strādājot un sadarbojoties mēs varam attīstīt Latvijas futbolu."

Savukārt svētdien Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona tika noslēgta ar vecākās grupas pirmās divīzijas spēlēm Talsu sporta namā, kur kopumā astoņas komandas aizvadīja vecuma grupas finālposma spēles. Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā šosezon pirmoreiz bija ieviests vecākās vecuma grupas komandu sadalījums divīzijās, kas nodrošina konkurētspējīgu čempionāta norisi un taisnīgāku grupu sadalījumu. Komandas startēja divās divīzijās, katrā no tām norisinoties divu grupu mačiem.

Pēc pirmās divīzijas A grupas un B grupas spēlēm cīņai par 1.-4. vietu kvalificējās FK Liepāja, Rēzeknes BJSS – SK Progress, Rīgas Futbola skola 2 un Rīgas Futbola skola 1 komandas, bet Riga United FC 1, VPRRP/46.vsk, AFA Olaine un SK Imanta turpat savā starpā sadalīja 5.-8. vietu kopvērtējumā.

Vispirms tika sadalītas kopējās ieskaites otrā četrinieka vietu ieguvējas, kad pirmajā dienas spēlē spēkiem mērojās Riga United FC 1 ar VPRRP/ 46. vsk komandu. Laukumā valdīja diezgan līdzīga spēle ar daudziem bīstamiem momentiem pie abiem vārtiem, tomēr pārāka šoreiz izrādījās Riga United FC 1  komanda (4:2), kas tai nodrošināja iespēju cīnīties par 5.-6. vietu. Otrajā spēlē AFA Olaine stājās pretī SK Imanta - spēle sākas ar AFA Olaine komandas ievērojamu pārsvaru, kas tai deva vadību ar 2:0. Kad jau šķita, ka spēles iznākums vairs nemainīsies, SK Imanta kārtējo reizi nodemonstrēja, cik nozīmīga ir cīņa līdz galam, izlīdzinot rezultātu. Pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 uzvarēja olainietes.

Izšķirošās spēles par vietām noslēdzās ar Riga United FC 1 un VPRRP/46. vsk komandu uzvarām - attiecīgi pret AFA Olaine ar 2:0 un pret SK Imanta ar 4:0. Turnīra kopvērtējumā tādējādi Riga United FC  1 ierindojās piektajā vietā, AFA  Olaine bija sestā, VPRRP/46. vsk ieņēma septīto vietu, bet SK Imanta palika astotā.

Par dalību turnīrā komandām tika pasniegtas pārsteiguma balvas, bet labāko spēlētāju godu izpelnījās Lieonie Kohlsaat (Riga United FC 1), Aija Stivriška (AFA Olaine), Agnita Dreiblathena (VPRRP/46.vsk) un Eva Zvingevica (SK Imanta).

"Neskatoties uz to, ka šīs komandas necīnījās par medaļām, pārsteidza to lielais cīņasspars. Prieks, ka Valsts policijas spēlētājas arī ir iesaistījušās mūsu sacensībās un ar savu piemēru ir parādījušas, ka mūsu policistes ir sportiskas un spēcīgas. Nav nozīmes tam, kādā vecumā iesaistīties futbolā. Galvenais ir gūt prieku un emocijas no padarītā darba,"uzsver Ņina Travkina. "Komandām novēlam veiksmīgu sagatavošanās posmu Sieviešu Futbola līgas un Sieviešu Futbola pirmās līgas sacensībām!"

Vēlāk bija pienākusi kārta pusfināla spēlēm, kur pirmajā spēkiem mērojās un par īstu trilleri parūpējās FK Liepāja un Rēzeknes BJSS – SK Progress komandas. Jau no pirmajām minūtēm ļoti agresīvi cīņā devās liepājnieces, kuras laukumā burtiski dominēja un spēja panākt graujošu 4:0 savā labā. Lai arī rēzeknietes vēlāk vienus vārtus atguva, tobrīd retais apšaubīja FK Liepāja vietu finālā. Tomēr spēles turpinājumā sevi visā krāšņuma pierādīja futbola skaistums – apskaužama atdeve, vēlme uzvarēt un komandas gars palīdzēja Rēzeknes pārstāvēm panākt neizšķirtu 4:4 un brīdi vēlāk arī pārņemt vadību ar 5:4. Savukārt atlikušajā laikā un pēcspēles sitienos vēlreiz izpaudās FK Liepāja futbolistu pieredze un aukstasinība – vispirms atjaunos neizšķirts, bet pēc tam 2:0 uzvara pēcspēles sitienu sērijā.

Savukārt otrajā pusfinālā skatītājus sagaidīja principiāls duelis starp divām Rīgas Futbola skolas komandām. Vienīgo reizi vadībā pabija kluba pirmā komanda, bet Rīgas Futbola skola 2 ātri panāca neizšķirtu 1:1. Laukumā valdīja bezkompromisa cīņa un milzīga degsme uzvarēt. Lai arī vārtu gūšanas iespēju bija daudz, rezultāts vairs nemainījās, un arī šoreiz bija jānorit pēcspēles sitienu sērijai. Tajā panākumu ar 2:1 svinēja Rīgas Futbola skola 2, tādējādi revanšējoties par zaudējumu pagājušā gada finālspēlē.

Spēle par trešo vietu noslēdzās ar pārliecinošu Rīgas Futbola skolas 1 uzvaru (4:1), kad trīs vārtus guva Renāte Fedotova, bet rēzeknietes pēc emocionālās pusfināla spēles acīmredzami vairs nespēja cīņai noskaņoties.

Fināla klasiskajā duelī starp FK Liepāja un Rīgas Futbola skolu 2 ar rezultātu 3:1 uzvarēja liepājnieces, tiekot pie pelnīta panākuma. Pie rezultāta 1:2 rīdziniecēm gan bija virkne iespēju panākt neizšķirtu, tomēr tas viņām neizdevās. Piedevām ar ļoti skaistu tālsitienu trešos vārtus Liepājas komandas labā spēja gūt Karlīna Miksone.

Apbalvošanas ceremonijā sekoja medaļas, kausi un atzinības par dalību, kā arī komandu labāko spēlētāju balvas – Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola 1), Anastasija Čemirtāne (Rīgas Futbola skola 2), Jeļena Tarasova (FK Liepāja) un Laura Sondore (Rēzeknes BJSS – SK Progress). Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīta liepājniece Guna Ozola.

LFF pateicas Talsu novada sporta skolai par viesmīlību un sadarbību fināla organizēšanā! Komandām novēlam veiksmīgu sagatavošanās posmu vasaras sezonai un atgādinām, ka tā sāksies jau 10. aprīlī – Sieviešu Futbola līgas atklāšanas spēle starp Riga United FC un FK Liepāja. Gaidām visus līdzjutējus un sieviešu futbola piekritējus jaunajā SFL sezonā, būs karsti! 

Kā ziņots, iepriekš Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā tika noskaidrotas medaļnieces arī vecākās grupas otrajā divīzijā un U-14 vecuma grupā, bet pašu jaunāko spēlētāju grupā uzvarētājas bija visas komandas.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinājās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņēma Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)