Banner 980x90

Aptauja: Vitamīnus profilaksei ikdienā lieto 37% jelgavnieku

Vairums jelgavnieku – 96% respondentu – uzskata, ka slimību profilaksei ļoti svarīga ir regulāra imunitātes stiprināšana. Lai to nodrošinātu, 37% aptaujāto respondentu regulāri uzturā lieto vitamīnus vai uztura bagātinātājus, 59% atzīst, ka, lai gan apzinās vitamīnu nepieciešamību, tos profilaksei tomēr lieto salīdzinoši reti, bet 4% - ka bez tā var iztikt, liecina interneta aptiekas "Apotheka.lv" veiktā Jelgavas pilsētas un novada iedzīvotāju aptauja, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo aptaujas veicēji.

Pirms bezrecepšu medikamentu, vitamīnu, uztura bagātinātāju un aptiekas kosmētikas iegādes vienmēr ar ģimenes ārstu vai farmaceitu konsultējas 34% aptaujāto, bet 39% atzīst, ka to dara samērā reti, kamēr 27% uzskata, ka konsultācijas šo preču iegādei nav nepieciešamas.

Savukārt iegādājoties medikamentus, farmaceita konsultācijām uzticas 42% respondentu, ģimenes ārsta konsultācijām – 43%, kamēr 14% paļaujas uz radu un draugu ieteikumiem, 10% - tic reklāmai.

"Konsultāciju spektrs aptiekā, tostarp arī interneta aptiekā, pieaug un liecina, ka cilvēki arvien vairāk sāk domāt par veselības profilaksi visai ģimenei - ko darīt, lai nesaslimtu, lai nesāpētu, lai labi justos un labi arī izskatītos. Ja agrāk konsultācijas vairāk bija saistītas ar to, kā pareizi lietot zāles un kā efektīvāk cīnīties ar saslimšanām, tad šobrīd droši var teikt, ka aptuveni tikpat daudz konsultāciju saistītas ar veselības profilaksi – kādus vitamīnus ieteicams lietot, kādu kosmētiku izvēlēties," skaidro Guna Lagzdiņa, Jelgavas "A Aptieka" sertificēta farmaceite.

Aptauja atklāj, ka teju puse - 50% - respondentu norāda, ka priekšroku dod preču iegādei interneta aptiekā, lai ekonomētu savu laiku, kā arī spētu nesteidzīgi iepazīties ar preču sortimentu, 22% priekšroku dod zemākām cenām, 20% respondentu kā būtisku novērtē interneta sniegtās iespējas preces iegādāties diskrētāk. Savukārt 5% uzskata, ka interneta aptiekā preču klāsts ir vieglāk pārskatāms, 43% uzskata, ka interneta aptieka ļauj savlaicīgi rūpēties par ģimenes veselību.

Vairums bezrecepšu medikamentiem, vitamīniem, uztura bagātinātājiem un aptiekas kosmētikai mēnesī vidēji tērē summu līdz 10 eiro (39%), 42% - līdz 20 eiro, 10% - līdz 30 eiro, 43% - līdz 40 eiro, 6% - līdz 50 eiro. Savukārt, atbildot uz jautājumu par to, cik lielu daļu no mēneša kopējiem izdevumiem tiek tērēti minētajiem produktiem, vairums respondentu – 40% - atzīst, ka tie veido 1 – 2% no mēneša kopējiem izdevumiem, 33% respondentu tērē 3 – 5%, 13% respondentu tērē 6 – 10%, savukārt 14% tērē virs 11% no ikmēneša izdevumiem.

Pētījumu veica interneta aptieka "Apotheka.lv", aptaujājot "A Aptieka" tīkla klientus, un tajā piedalījās 237 respondenti no Jelgavas pilsētas un novada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)