Banner 980x90

Aptauja: 52% ceļotāju neietekmējas no laika apstākļiem Latvijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Nedaudz vairāk par pusi jeb 52% ceļotāju, izvēloties ceļojumu galamērķus, neietekmējas no laika apstākļiem Latvijā, liecina tūrisma aģentūras "Jēkaba ceļojumi" un grāmatnīcu tīkla "Jānis Roze" veiktais ceļotāju paradumu pētījums.

Aukstajā laikā teju puse jeb 46% Latvijas ceļotāju vēlas doties braucienā uz siltajām zemēm.

"Jēkaba ceļojumi" valdes priekšsēdētājs Uldis Alksnis skaidro, ka ziemas periodā pieprasītākās siltās zemes ir Indonēzija, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Taizeme un Karību jūras baseina valstis, savukārt aukstās Latvijas vasarās ceļotāji no Latvijas siltumu meklēt dodas uz Grieķiju, Itāliju, Bulgāriju un Franciju. Tajā pašā laikā ir arī ceļotāju grupa, kas aukstā laikā interesējas par vēl aukstāka klimata zemēm, piemēram, Skandināviju, Islandi.

Savukārt citi ceļotāji atzīst, ka laika apstākļiem nav nozīmes, un par ceļojuma mērķi virza jaunus iespaidus. Tendences liecina, ka ceļotāji pēc jauniem iespaidiem šobrīd dodas tā sauktajos piedzīvojumu ceļojumos jeb tāda veida ceļojumos, kuros ir iespēja "izkāpt" no klasisko ceļojumu komforta un būt tuvāk vietējai kultūrai vai arī kāpt kalnos, atzīmē Alksnis.

Aptaujas dati arī liecina, ka 50% respondentu atzīst, ka ceļojuma laikā lasa grāmatas, tostarp 44% - "parastās" grāmatas, 6% - elektroniskās grāmatas. Savukārt 29% lasa līdzpaņemtus vai brauciena laikā iegādātus žurnālus, bet 21% nelasa neko.

Ceļotāju paradumu aptauju veica tūrisma aģentūra "Jēkaba ceļojumi" sadarbībā ar grāmatnīcu tīklu "Jānis Roze", un tā notika 2015.gada otrajā pusē. Pētījumā piedalījās 12 993 respondenti, tostarp 46% respondentu bija vecumā no 27 līdz 39 gadiem, 34% - no 40 līdz 59 gadiem, 17% - vecumā līdz 26 gadiem, 3% - vecumā virs 60 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)