Banner 980x90

Apsūdzētā neierašanās dēļ pārceļ lietas izskatīšanu pret grupējumu par naftas zādzību no naftas vada Jelgavas novadā

Jelgava, 22.dec., LETA. Jelgavas tiesa kārtējo reizi pārcēlusi lietas izskatīšanu pret deviņu personu grupējumu par naftas zādzību no naftas vada, kas pastrādāta Jelgavas novadā, jo uz tiesas sēdi neieradās viens no apsūdzētajiem, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Līdzīga iemesla dēļ lietas izskatīšana nenotika arī iepriekš, jo pirms tam uz tiesas sēdi nebija ieradušies divi apsūdzētie.

Krimināllietas izskatīšana atlikta uz 7.februāra plkst.9.30.

Jau vēstīts, ka apsūdzētie lietā ir Mihails Šapars, Sergejs Zaicevs, Artūrs Neliuss, Artūrs Gorlovs, Sergejs Vladiko, Aivis Aleksējevs, Oļegs Zolotarjovs, Deniss Smuļko un Igors Kovals.

Viņiem celta apsūdzība par naftas un naftas produktu vada tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par zādzību. Par zādzību draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par naftas vada bojāšanu var sodīt ar cietumsodu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Grinšpone skaidroja, ka minētā organizētā grupa tīši bojāja augsta spiediena maģistrālo naftas produktu vadu un veica naftas produktu zādzību. Zaudējumi par vada bojāšanu sasniedza 3589 eiro, bet zādzību rezultātā nodarīti 1526 eiro zaudējumi.

Noziegumi pastrādāti ilgākā laika posmā Jelgavas novada Glūdas pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)