Banner 980x90

Apstiprināšanai virza Jelgavas novada domes deputātu ētikas kodeksu

Jelgava, 21.dec., LETA. Jelgavas novada domes deputāti izskatījuši un virzījuši uz domes sēdi lēmumprojektus par ētikas komisijas nolikuma un ētikas kodeksa apstiprināšanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Šovasar Jelgavas novada domes deputāti lēma par ētikas komisijas izveidošanu domes pārstāvjiem, jo 2010.gadā izveidotais Jelgavas novada pašvaldības ētikas komisijas nolikums paredz tikai amatpersonu un pašvaldības darbinieku profesionālās ētikas pamatprincipus un uzvedības standartus darbā.

Jaunizveidoto deputātu ētikas komisiju veido septiņi deputāti. Par komisijas priekšsēdētāju izvēlēts deputāts Modris Jansons (LZS). Savukārt komisijas locekļi ir Juris Lavenieks (LZS), Oskars Cīrulis (VL-TB/LNNK), Aija Tračuma (LRA), Nataļja Hohlova vai Irina Dolgova (S), Aivars Geidāns (KPV LV) un Sarmīte Balode (V).

Jaunizveidotās komisijas galvenais uzdevums būs, balstoties uz iesniegumiem un pārbaudītiem pierādījumiem, objektīvi un bezkaislīgi izvērtēt deputātu iespējamo neētisko rīcību. Kopumā ētikas komisijas nolikums sastāv no piecām nodaļām, kas izskaidro arī komisijas darba organizāciju, tiesības, pārkāpuma izskatīšanas kārtību un komisijas atbildību.

Līdzās deputātu ētikas komisijas nolikuma izskatīšanai apvienoto komiteju sēdē deputāti iepazinās arī ar ētikas kodeksu. Kodeksā iekļauti tādi ētikas pamatprincipi kā taisnīgums, atbildīgums, godīgums, objektivitāte, kā arī interešu konflikta novēršana.

Deputātu ētikas komisijas nolikums un kodekss virzīts apstiprināšanai 28.decembra Jelgavas novada domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)