Banner 980x90

Apstiprina Jelgavas vakarskolas daļēju pārcelšanu uz 6.vidusskolas telpām

Jelgava, 20.jūl., LETA. No 1.septembra aptuveni 120 Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas vecāko klašu skolēni mācības turpinās 6.vidusskolas telpās, šodien lēmusi Jelgavas dome.

Vakarskolas vidusskolēni mācīsies Loka maģistrālē, 6.vidusskolā, kur pašlaik no 42 mācību kabinetiem ikdienā tiek noslogoti tikai 24. Savukārt 44 pamatskolas klašu skolēni, tāpat kā līdz šim, mācības turpinās līdzšinējās vakarskolas telpās Skolotāju ielā.

Abas skolas nākamajā mācību gadā strādās kā atsevišķas juridiskās personas.

Tāpat domes sēdē apstiprināts priekšlikums par papildu pamatskolas izglītības programmu licencēšanu 6.vidusskolai no 2018./2019.mācību gada, kad skola varēs sākt uzņemt arī bērnus, kuri apgūs izglītību tikai valsts valodā. Paralēli 6.vidusskolai būs jālicencē arī vispārējā vidējās izglītības programma vakara un neklātienes apmācībai.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz vecāku iebildumiem un uzklausot ieteikumus, uz Jelgavas 6.vidusskolas ēku plānots pārcelt tikai Vakara (maiņu) vidusskolas vidusskolēnus, kā arī licencēt pamatskolas programmu latviešu valodā, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas domes Izglītības un sporta komitejas sēdē.

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza sēdē skaidroja, ka no nākamā mācību gada 6.vidusskolas ēkā piektdienu pēcpusdienās un sestdienās mācīsies vakarskolas 10.-12.klašu skolēni, jo 6.vidusskolas audzēkņu vecāki iepriekš pauda bažas par savu bērnu drošību, ēkā ienākot vakarskolas pamatskolēniem, kas mācību vielu apgūtu pa dienu. Savukārt vakarskolas pamatskolēni mācības turpinās līdzšinējā ēkā. Lēmuma efektivitāte tiks vērtēta mācību gada otrajā semestrī, kad arī plānots lemt par turpmāko.

Tāpat, lai efektīvāk izmantotu skolas ēku, ar 2018./2019.gadu 6.vidusskolā plānots atvērt pamatskolas izglītības programmu latviešu valodā, kā arī vidējās izglītības vakara apmācības formu.

Tāpat ziņots, ka no 1.septembra Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas darbs tiks nodrošināts 6.vidusskolas telpās, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, kas jūlijā lems par šo jautājumu.

Iecere abas izglītības iestādes apvienot zem viena jumta radusies, jo abās skolās samazinājies skolēnu skaits, tāpēc "pašvaldība sākusi skatīt jautājumu par abu skolu turpmāko attīstību, vienlaikus saglabājot abu izglītības iestāžu juridisko patstāvību". Katra skola strādās ar savu pārvaldības modeli, direktoru, vietniekiem, pedagogiem, īstenojot savas skolas licencētās mācību programmas.

Domes plāniem nepiekrīt 6.vidusskolas audzēkņu vecāki. Iepriekš ka vienu no alternatīvām skolas telpu izmantošanai vecāki minēja bērnudārza grupu atklāšanu izglītības iestādē. Un, balstoties uz iepriekš izskanējušo informāciju, ka uz vakarskolas telpām plānots pārcelt Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, vecāki aicināja pārvaldi izvietot 6.vidusskolas telpās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)