Banner 980x90

Alunāna muzejā apskatāma izstāde "No vilnas līdz dzijai"

Jelgava, 5.apr., LETA. No 4.aprīļa Jelgavā, Alunāna muzejā, būs skatāma Limbažu muzeja veidotā izstāde par aitas vilnu un tās izstrādājumiem "No vilnas līdz dzijai", aģentūru LETA informē muzeja pārstāvji.

Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 29.aprīlim, savukārt tās ietvaros 6.aprīlī no plkst.14 līdz 16 notiks meistarklases "Satiec savu meistaru!" nodarbība, kur varēs uzzināt vairāk par aitas vilnas izmantošanu.

Izstāde "No vilnas līdz dzijai" ir Limbažu muzejā 2015.gadā tapis projekts, kuru īstenoja Aija Brikmane un Diāna Nipāne, un tas veidots, lai apmeklētāji varētu gūt ieskatu vilnas cirpšanā, mazgāšanā, kāršanā, vērpšanā un šķeterēšanā, kā arī aplūkot etnogrāfiskos darbarīkus no muzeja krājuma un privātkolekcijām.

Izstādē ir iespējams apskatīt ilustrētus stāstus par vilnas struktūru un īpašībām; aitu šķirnēm un izcelsmi, kā arī aitkopību Latvijā. Tajā būs iespēja aplūkot Limbažos ražotus velteņus, kā arī Jelgavas audējas Ausmas Spalviņas darinātos lakatus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)