Banner 980x90

Akreditēta "Futbola skola Jelgava"

Jelgava, 9.nov., LETA. Izglītības valsts kvalitātes dienests akreditējis profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi "Futbola skola Jelgava", kurā tiks apmācīti zēni un meitenes vecumā no 6 līdz 25 gadiem, aģentūru LETA informēja izglītības iestādē.

Līdz šim jaunos sportistus gatavoja Jaunatnes futbola akadēmija, kas nav akreditēta izglītības iestāde un darbojas saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas normatīviem.

"Lai pilnvērtīgi sagatavotu jaunos futbolistus, tika pieņemts lēmums, veidot akreditētu mācību iestādi, kurā iemaņas apgūt varēs ne tikai jelgavnieki, bet arī tai tuvējo pašvaldību bērni," mācību iestādes rašanās iemeslus aģentūrai LETA skaidroja futbola kluba "Jelgava" valdes loceklis Aigars Rublis.

Jaunā mācību iestāde īsteno divas licencētas izglītības programmas. Šobrīd skolā mācās 407 audzēkņi, taču jau tuvākajā nākotnē ir paredzēts šo skaitu palielināt līdz 815, un futbola spēles iemaņas varēs apgūt gan zēni, gan meitenes.

Mācību procesu "Futbola skolā Jelgava" nodrošina četri treneri, un to skaits drīzumā tiks palielināts. Skolas vadītāja amatā apstiprināts Edgars Kļenausks, kurš vienlaikus ir arī Jaunatnes futbola akadēmijas vadītājs.

"Jaunizveidotā mācību iestāde palīdzēs veidot pakāpienu no skolas līdz Virslīgai, un nodrošinās apmācības atbilstoši elites futbola prasībām. Esam nosprauduši mērķi, sagatavot vismaz trīs spēlētājus katrā vecuma grupā Latvijas jaunatnes izlasēm, kā arī ik gadu nodrošināt futbola klubu "Jelgava" ar trim labiem spēlētājiem," teica Rublis.

Mācību process tiek īstenots šogad Jelgavā, Kārklu ielā, atklātajā FK "Jelgava" treniņbāzē, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta zālē un Zemgales olimpiskajā centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)