Banner 980x90

Aknu ārstēšana saviem spēkiem – ceļš uz izveseļošanos vai bumba ar laika degli?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mūsdienās informācija ir pieejama nekad iepriekš nepieredzētā apjomā. Ja agrāk gadu desmitiem bija jāmācās pie zāļu sievām, lai pazītu visas pļavas zālītes un to pielietojumu medicīnā un veselības uzlabošanā, tad mūsdienās atliek vien ievadīt meklētājā dažus atslēgas vārdus, lai jau pāris sekunžu laikā saņemtu gatavas receptes un padomus.

Ārsti joprojām mācās ilgus gadus, bet interneta pašpasludinātie guru apgalvo, ka modernā medicīna nekam neder. Daudz tiek runāts arī par to, kā attīrīt aknas. Vai tas vispār ir iespējams un vai aknu attīrīšana maz ir iespējama ar dažādiem palīglīdzekļiem? 

Kā attīrīt aknas saviem spēkiem?
Cilvēka ķermenis ir ārkārtīgi sarežģīts un pašregulējošs mehānisms. Lai kā arī gribētos ticēt pozitīvo domu spēkam, homeopātijai vai sārmainajai diētai, visus šos paņēmienus drīzāk var uzskatīt par izklaidi, nevis reālu palīdzību ķermenim. 

Pat speciālisti ar gadu desmitu pieredzi atzīst, ka nekas labāks veselības uzlabošanā par sabalansētu uzturu, kārtīgu miegu un fiziskām aktivitātēm nav izdomāts. Ja tomēr ikdienas skrējienā nesanāk pietiekami atpūsties un palutināt sevi ar piemērotu uzturu, var mēģināt palīdzēt ķermenim, lietojot uztura bagātinātājus. Uztura bagātinātāji gan nekādā veidā neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu, bet tos ir ieteicams laiku pa laikam lietot, lai apgādātu organismu ar vērtīgām vielām, kas palīdzēs šūnām atjaunoties un veicinās vielmaiņu. 
Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties uztura bagātinātājus aknu veselības uzlabošanai?
Aknu attīrīšanas līdzekļu klāsts aptiekās ir visai plašs, tādēļ jāzina, kam pievērst uzmanību. Recepšu medikamentus izraksta tikai ārsts, un bez ārsta ziņas tos nekādā gadījumā nedrīkst lietot – šādiem medikamentiem nereti ir blakusefekti, un tikai medicīnas profesionālis var izvērtēt, vai medikamentu lietošanas ieguvumi atsver potenciālo blakusparādību risku.

Bezrecepšu līdzekļus, kas pieejami ikvienam un par kuru lietošanu nav jāziņo ārstam, var iedalīt trīs grupās – homeopātiskie līdzekļi, fitoterapijas līdzekļi (tējas) un uztura bagātinātāji ar aktīvajām vielām. Kā attīrīt aknas palīdz katrs no šiem līdzekļiem?
Homeopātiskie līdzekļi – par tiem medijos pēdējā laikā ir runāts daudz. Īsumā – homeopātiskie līdzekļi būtībā ir ūdens šķīdumi vai cukura graudiņi, kuri nesatur nekādas aktīvās vielas, bet to darbība tiek pamatota ar ūdens atmiņu, par kuru nekādu zinātnisku pierādījumu nav. Būtībā – placebo. Sliktāk nekļūs, bet labāk arī diezin vai, līdz ar to šādu līdzekļu iegāde nereti ir naudas izmešana.
Fitoterapijas līdzekļi jeb tējas – tējas satur aktīvās vielas, un to iedarbība ir farmaceitiski pierādīta. Taču, lietojot tējas, lielākās grūtības rada pareiza pagatavošana – sagatavošanas process ne vienmēr tiek precīzi norādīts uz iepakojuma, kā arī paši lietotāji ne vienmēr ņem vērā, ka dažas tējas ir jāvāra katliņā, citas – jāaplej ar ūdeni, kas nav karstāks par 80 grādiem (respektīvi – ne verdošs). Ja tējas netiek pareizi pagatavotas, arī uz pareizu iedarbību nav vērts cerēt.
Uztura bagātinātāji ar aktīvajām vielām. "Lagosa" ir viens no populārākajiem līdzekļiem, ko var izvēlēties aptiekās. Tas ir gatavs lietošanai, līdz ar to nav nepieciešams to īpaši sagatavot, kā arī tas satur aktīvu dabas vielu – mārdadža augļu sauso ekstraktu, kas palīdz aizsargāt aknas un veicina šūnu atjaunošanos, kā arī uzlabo šūnu vielmaiņu. Šis uztura bagātinātājs ir lielisks līdzeklis, kas palīdz attīrīt aknas, kā arī ir piemērots lietošanai ikvienam, kurš vēlas kaut nedaudz palīdzēt savu aknu darbībai. 

Ja vēlies uzzināt vairāk par uztura bagātinātāju "Lagosa", ielūkojies vietnē www.lagosa.eu. Kā arī meklē šo līdzekli sev tuvākajā aptiekā, taču atceries – uztura bagātinātājs nevar aizvietot pilnvērtīgu uzturu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)