Banner 980x90

Ādolfa Alunāna dzimšanas dienu Jelgavā svin ar teātra kostīmu skiču izstādi

Jelgava, 11.okt., LETA. Šodien Jelgavā, Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā ar kostīmu skiču izstādi tiks atzīmēta Latvijas teātra tēva 169 gadu dzimšanas diena, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Kostīmu skiču izstāde "Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris pēc Spertāliem" muzejā būs apskatāma tikai dažas dienas - līdz 15.oktobrim. Tajā varēs aplūkot mākslinieku Mirdzas Kangares-Matules, Andra Merkmaņa, Ludmilas Leites un Ineses Sedlenieces kostīmu skices no teātra izrādēm, kuras spēlēja Alunāna Jelgavas Tautas teātrī.

Muzejā, kas izveidots Alunāna mājā, kur viņš dzīvojis divus pēdējos dzīves gadus no 1910. līdz 1912.gadam, var izjust autentisku 20.gadsimta sākuma atmosfēru, aplūkojot ekspozīciju ar vairāk nekā tūkstoš viņa ģimenes sadzīves oriģinālpriekšmetiem, kas papildināta ar interaktīviem multimediju elementiem. Muzejs piedāvā apmeklētājiem arī pārģērbties 20.gadsimta stila tērpos un fotografēties retro veidolā.

Savukārt skolēnu grupām ir iespēja piedalīties pedagoģiskās programmās. To ilgums ir līdz vienai stundai. Vēlamais dalībnieku skaits līdz 24.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)