Banner 980x90

Abgunstes muižā ar pašvaldības atbalstu amatniecības darbnīcas pielāgos cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Jelgava, 4.sept., LETA. Jelgavas novada dome 1500 eiro apmērā līdzfinansēs biedrības "Radošuma meka" ieceri pielāgot Abgunstes muižas amatniecības darbnīcas cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem, lēmuši novada domes deputāti.

Pašvaldībā skaidro, ka biedrība ieplānojusi īstenot unikālu un nebijušu projektu Latvijā un pat Baltijā. Zaļenieku pagasta Abgunstes muižā uzstādīs ne tikai tehniskos palīglīdzekļus, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām varētu ērti pārvietoties pa muižu, bet amatniecības darbnīcas muižas telpās aprīkos arī ar darbarīkiem un ierīcēm, kas ļaus cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem nodarboties ar kokapstrādi, keramiku un tekstilmākslu.

Abgunstes muižā piedāvās iespēju darboties atvērtajās amatniecības darbnīcās cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tai skaitā gados vecākiem cilvēkiem. Muižas ēkas pieejamību panāks ar vertikālo un mobilo pacēlāju, piemērotām labierīcībām - tualeti un aprīkotu dušas telpu -, stāvvietām un celiņiem. Amatniecības darbnīcās cilvēki ar redzes un kustību traucējumiem varēs darboties ar speciāli piemērotu šūšanas un izšūšanas mašīnu, kā arī izmantot galda gobelēna un pērļošanas stelles.

"Iekļaujošā izglītība, kultūras un aktīvās atpūtas piedāvājumi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem arvien ir neatrisināts jautājums tieši sabiedrības iekšienē. Mūsdienu tehnoloģiskie risinājumi ir pārspējuši cilvēku primitīvo vajadzību robežas un to ieviešanai praktiskajā dzīvē arvien pieejami jauni tehnoloģiskie risinājumi. Mūsu pārliecība ir, ka ēkai vai jebkurai arhitektoniskai formai, kas atrodas publiskajā telpā, ir jābūt publiski pieejamai ikvienam," skaidroja biedrības "Radošuma meka" pārstāve Asnāte Avotniece.

Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projekta kopējās izmaksas ir 15 000 eiro, pašvaldības līdzfinansējuma daļa - 1500 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)