Banner 980x90

"Transact Pro" regbija komanda sesto sezonu noslēgs Dubajā

Grandiozajā "Emirates Airline Dubai Rugby Sevens" turnīrā regbijā 7, kas notiks Dubajā, pirmo reizi startēs arī regbija komanda no Latvijas – "TransactPro".

Turnīrs notiks laikā no 3. līdz 5.decembrim un, kā uzskata uzņēmuma "Transact Pro" valdes loceklis Maksims Jaroševskis, tas būs labs atskaites punkts uzņēmuma piecus gadus ilgušajā sadarbībā ar regbija klubu "Miesnieki".

"No visiem turnīriem, kuros esam piedalījušies, turnīrs Dubajā solās būt visgrandiozākais, un tā ir balva par veiksmīgu sadarbību," norāda uzņēmuma "Transact Pro" valdes loceklis Maksims Jaroševskis.

Komandas menedžeris Anatolijs Vasiļjevs atzīst, ka komandas vēsturē veiksmīgākā bijusi 2015.gada sezona. Maijā prestižajā "Amsterdam Sevens" turnīrā "Transact Pro" komanda pirmo reizi iekļuva 20 labāko komandu pulkā. "Amatieru komandai, kāda ir arī "Transact Pro" (visi spēlētāji ar regbiju nodarbojas brīvajā laikā), tas ir ļoti nozīmīgs panākums. Un tieši ar savu sniegumu Amsterdamā "Transact Pro" piesaistīja sev cita prestiža turnīra – "Roma Sevens" – rīkotāju uzmanību, kam sekoja negaidīts uzaicinājums. Jāatzīst, ka tik augsta līmeņa turnīrā kā Romā nekad iepriekš nebijām spēlējuši. Un, lai gan "Transact Pro" no Romas atgriezās bez uzvarām, komanda nospēlēja neizšķirti pret Itālijas A sērijas vienību "Capitolina".

Tāpat komandai bija ekskluzīva iespēja samērot spēkus ar Brazīlijas izlasi, kam Romas turnīrs bija viena no pieturvietām sagatavošanās ciklā 2016.gada olimpiskajām spēlēm Rio," stāsta A. Vasiļjevs. Pēdējo divu gadu laikā "Transact Pro" komanda startē arī klasiskā regbija sacensībās.

Pērn komanda izcīnīja 3.vietu spēcīgajā Lietuvas čempionātā, bet šogad izdevās izcīnīt bronzas godalgas jaunizveidotajā "Top lyga" turnīrā (startē četras Baltijas spēcīgākās komandas), kā arī izcīnīt sudraba godalgas Baltijas čempionātā. "Transact Pro" vadošie regbija spēlētāji spēlēs Dubajā "Komandā spēlē daļa Latvijas labāko spēlētāju, un mums pavisam noteikti ir Latvijas labākais treneris – Uldis Bautris," norāda Jaroševskis.

Uldim Bautrim vienīgajam Latvijā ir starptautiskās "World Rugby" savienības Treneru apmācītāju licence un novembra beigās viņš devās uz Gruziju pabeigt apmācību (WR Level 3 Coaching Course) trešā līmeņa kategorijas saņemšanai. Tāpat Bautris bija Latvijas regbija 7 izlases treneris, kad komanda 1993.gadā piedalījās Pasaules kausa izcīņā. Regbija 7 izlase kļuva par pirmo sporta spēļu komandu Latvijā, kas piedalījusies pasaules čempionātā.

Komandas galvenais treneris Uldis Bautris uzsver, ka, pateicoties "Transact Pro", ļoti labu spēļu praksi starptautiskā līmenī ieguvuši daudzi spēlētāji, kas pārstāvējuši un pārstāv dažādas Latvijas izlases.

Jāuzsver, ka arī Latvijas valstsvienību bijušie un pašreizējie kapteiņi ir spēlējuši "Transact Pro" komandās: Jānis Skuja un Viktors Silvoniks klasiskajā regbijā, Jānis Priede un Elmārs Šefanovskis regbijā 7, kā arī Juris Iesalnieks Latvijas U20 izlasē. "Mūsu spēlētāji allaž ir veidojuši Latvijas izlases kodolu, un man kā trenerim tas ir pats galvenais," uzsver Bautris. "Transact Pro" rindās gūto pieredzi spēcīgos ārvalstu turnīros izdevies likt lietā arī sacensībās Latvijā – šogad "Miesnieku" klubs kļuva par Latvijas čempioniem regbijā, kā arī izcīnīja abus Latvijas kausus – gan klasiskajā regbijā, gan olimpiskajā jeb regbijā 7.

Uz Dubaju dosies un turnīrā piedalīsies "Transact Pro" vadošie regbija 7 spēlētāji. Taču šoreiz delegācija būs ievērojami plašāka nekā ierasts. "Līdzi komandai dosies vairāki spēlētāji, kas regbiju 7 nespēlē, taču ir devuši nenovērtējamu ieguldījumu "Transact Pro" panākumos klasiskajā regbijā. Paralēli notiks arī Pasaules sērijas posms Dubajā, spēlētājiem klātienē būs iespēja vērot visas pasaules vadošās izlases," Dubajas brauciena aizkulises paver komandas menedžeris A.Vasiļjevs. Informācijai Sadarbību ar Latvijā titulētāko regbija klubu "Miesnieki" "Transact Pro" uzsāka 2010. gadā. Togad "Transact Pro" kļuva par Latvijas čempioniem regbijā 7 un Latvijas kausa ieguvējiem regbijā 7, izcīnīja otro vietu Baltijas čempionātā, kā arī piedalījās starptautiskos turnīros – "Bury St. Edmunds" Lielbritānijā un Eiropas klubu čempionātā Maskavā. Gadu gaitā "Transact Pro" komanda ir piedalījusies arī citos nozīmīgos starptautiskos turnīros Spānijā, Īrijā, Nīderlandē, Itālijā, Krievijā. "Transact Pro" komanda var lepoties ar uzvaru pār Marokas izlasi 2011.gada Benidormas turnīrā Spānijā, tāpat ar iespēju spēlēt pret Čīles un Brazīlijas valstsvienībām, kā arī Anglijas premjerlīgas čempionvienības "Saracens" regbija 7 komandu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)