Banner 980x90

Jelgavnieki atklāj Cūkmena kokmīļu darbnīcas tūri

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Cūkmens, kuru daudzi pazīst pēc viņa skaļā izteiciena Nemēslo mežā, par cūku pārvērtīsies, 26.jūlijā ar pasākumu Jelgavā sācis Cūkmena kokmīļu darbnīcas Vislatvijas tūri. Tās laikā Cūkmens Latvijas pilsētām pasniegs koka manifestu un sabiedrību izglītos par koku kā labāko materiālu sadzīvē un būvniecībā. 

Tūres laikā populārais mežu draugs viesosies kopumā piecās pilsētās, kur mazie un lielie kokmīļi varēs iepazīt koku un tā labās īpašības dažādās aktivitātēs. Cūkmena kokmīļu darbnīcā varēs veidot koka rotaļlietas, noskatīties animācijas īsfilmu Koks – veselīgs materiāls un izmēģināt citas aktivitātes. Bērnus līdz desmit gadu vecumam aicinās piedalīties zīmējumu konkursā Uzzīmē koka Cūkmenu.

Viens no darbiem jau pavasarī pārtaps īstā Cūkmena koka skulptūrā, kas tiks izstādīta Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Cūkmens vienmēr ierodas ar blīkšķi, un tas neizpalika arī tūres atklāšanā Jelgavā. Dabas draugs un aizstāvis klātesošo uzmanību un neviltotu sajūsmu izpelnījās, ierodoties pasākumā ar cūkmobīli, sirēnām kaucot. Cūkmens ne vien dalīja autogrāfus un aprunājās ar lieliem un maziem jelgavniekiem, bet arī bija sarūpējis īpašu dāvanu Jelgavai – koka manifestu, ko pasniedza Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecei Ritai Vectirānei.

Kā noskaidrots AS "Latvijas valsts meži" veiktajā sabiedrības aptaujā portālā "Mammām un Tētiem", 65% ģimeņu savos mājokļos vēlētos vairāk koka izstrādājumu, jo uzskata tos par videi draudzīgiem, veselīgiem, izturīgiem un skaistiem. Tā atklāšanas pasākumā stāstīja biedrības Zaļās mājas valdes loceklis Kristaps Ceplis, kopā ar arhitektu Ervīnu Kraukli un Latvijas garšu stāstnieci Ilzi Jurkāni piedaloties sarunā par koka kā materiāla priekšrocībām un izmantošanu ikdienā.

Sestdien, 30.jūlijā, no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 Cūkmena kokmīļu darbnīca viesosies Rēzeknē (uz Raiņa ielas), kur Cūkmens pasniegs koka manifestu Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam. Tūres ietvaros Latvijas populārākais dabas draugs viesosies vēl trīs citās pilsētās – 13.augustā Valmierā, 20. augustā Liepājā, un savu lielo vasaras ceļojumu noslēgs 26.augustā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)