Banner 980x90

Jelgavas slimnīcā valsts apmaksātās kvotas izmeklējumiem pagaidām ir pietiekamas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jelgavas pilsētas slimnīcā valsts apmaksātās kvotas izmeklējumiem nav beigušās, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas valdes locekle Anta Seržāne.

Viņa skaidroja, ka pagaidām kvotas ir pietiekamas un arī par to optimizētu sadali vai pārdali nevarot sūdzēties, jo Nacionālais veselības dienests šādām iespējām pievēršot uzmanību atbilstoši piešķirtajam finansējumam.

Dažiem izmeklējumiem gan veidojas garākas rindas, piemēram, visvairāk pieprasītā ir datortomogrāfija, uz kuru rinda izveidojusies 21 dienas garumā, līdzīga rinda esot arī sonogrāfijai, taču pagaidām vēl nevarot apgalvot, ka kvotas būtu nepietiekamas, komentēja Seržāne.

SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" ir reģionāla slimnīca, kas arī sniedz diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Kā ziņots, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uz ambulatorajiem izmeklējumiem, tostarp radioloģiskajiem izmeklējumiem, pieraksts ir izveidots līdz gada beigām. Šos pakalpojumus saņems visi tie, kas ir pierakstījušies, kā arī tos vēl var saņemt ārkārtas gadījumos, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa arī norādīja, ka tā saucamās kvotas slimnīca sadala pēc iespējas līdzvērtīgāk katru mēnesi, tomēr jau minētie neatliekamie gadījumi ir viens no iemesliem, kāpēc kvotu skaits samazinās un to nav iespējams plānot.

Līdzīga situācija ir arī Austrumu slimnīcā, kur uz atsevišķiem pakalpojumiem kvotas jau beigušās, bet uz pārējiem izveidojusies rinda līdz gada beigām.

Kvotas atsevišķiem pakalpojumiem beigušās arī Vidzemes slimnīcā, Alūksnes slimnīcā, Daugavpils reģionālajā slimnīcā un Rēzeknes slimnīcā, noskaidroja aģentūra LETA. Savukārt, piemēram, Tukuma slimnīcā valsts apmaksātās kvotas izmeklējumiem nav beigušās, bet ir rindas līdz novembrim.

Komentējot radušos situāciju, Nacionālā veselības dienesta pārstāve Māra Āboltiņa aģentūrai LETA norādīja, ka bez papildu līdzekļiem būtiskus uzlabojumus slimnīcu rindu jautājumā panākt neizdosies. Vienlaikus viņa iesaka apmeklēt interneta vietni "rindapiearsta.lv", kur iespējams atrast informāciju par tām veselības aprūpes iestādēm, kur pakalpojumu par valsts naudu var saņemt vēl šogad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)