Banner 980x90

10 neparastas vietas Latvijā, kur doties izbraucienā ar auto

Foto: JumpStory.com
Foto: JumpStory.com
Mājās sēdēšana sāk palikt garlaicīga pat pašiem pacietīgākajiem, tāpēc izbrauciens ar auto būs tieši laikā! Tā kā populārākie apskates objekti ir cilvēku pārpildīti, dodies uz mazāk zināmām vietām. Sadarbībā ar BRC Autocentru, kura piedāvājumā ir lietotas automašīnas, motocikli, kemperi un citi transportlīdzekļi, tapis raksts par 10 netradicionālām apskates vietām tepat Latvijā, par kurām daudzi pat nenojauš! 

#1 Laivu kapsēta Mazirbē
Kurzemē slēpjas kāda vēstures runām apvīta un nedaudz spokaina vieta, kas drīz vien var izzust pavisam. Mazirbe 20. gadsimta sākumā bija Lībiešu lielākais centrs, kurā notika aktīva zvejniecība un kuģniecība. Vieta tika atstāta novārtā 60. gados, kad Padomju armija sāka kontrolēt piekrastes zvejniecību. Laivu skaits gadu gaitā ir samazinājies, jo daba pamazām šīs pēdas dzēš.

Foto: Momenti.lvFoto: Momenti.lv


#2 Kazu grava Priekuļu novadā
Ventas rumbu zina ikviens latvietis, bet šobrīd labāk apmeklēt kādu mazāk pazīstamu vietu. Tādu atradīsi Priekuļu novadā! Kazu gravu atrast nav nemaz tik viegli, bet Septiņavotu ūdenskritums, alas un iežu atsegumi apbalvos pacietīgākos meklētājus.

#3 Tilts uz nekurieni Irlavas pagastā
Dzelzceļa tilts, kuram ne no vienas puses nepieiet ceļš, atrodas Tukuma pusē un to var pamanīt arī no Tukuma–Kabiles lielceļa. Interesantā Ulmaņlaika būve ir 55 metrus gara un bija paredzēta dzelzceļa posmam. Iedzīvotāju pretošanās būvdarbiem un Otrais pasaules karš neļāva pabeigt iesāktos darbus.

#4 Salaiņa ezers Smiltenes novadā
Vai ir redzētas bildes ar ezeru, kas veido Latvijas kontūru? Tāds patiešām ir un tepat Latvijā! Tiesa, lai to ieraudzītu, būs vajadzīgs drons. Bet vieta neliks vilties arī tiem, kuri atbraukuši bez fotoaparātiem un droniem, jo skaistais mežs un Salaiņa ezera krasts jau vien ir tā apmeklēšanas vērts. Salainis atrodas Smiltenes novadā, Launkalnes pagastā. Lai ekskursija nebeigtos tik ātri, var apskatīt arī netālu esošo Niedrāju.

Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com
#5 Tērvetes veloparks
Pagājušā gada pavasarī Tērvetes dabas parkā tika atklāts veloparks. Taka stiepjas aptuveni 3 kilometru garumā, un dažādi šķēršļi, līkumi un laipas būs maza adrenalīna deva pēc mierīgās laika pavadīšanās mājās.

#6 Lāčkroga ezers Rendas pagastā
Pietrūkst Itālijas tirkīzzilā ūdens? Arī Lāčkroga ezers spēs apburt ar ūdens krāsu un dzidrumu. Šī pasakainā vieta ir fotogrāfu iecienīta un neatstāj vienaldzīgu nevienu. Nav gan īsti skaidrs, vai šis tirkīzzilais ezers radies, pateicoties kaļķim, dolomītam vai pazemes avotiem. Ezers atrodas vien 100 metrus no Sabiles un Kuldīgas šosejas, un piekļūt tam ir diezgan viegli.

#7 Ežezers Dagdas novadā
Rāznas nacionālajā parkā atrodas Latvijā salām bagātākais ezers – Ežezers. Kopā tam ir 67 salas, taču to skaits mainās atkarībā no ūdens līmeņa. Ziemeļu krasta daļā var apskatīt staltos Piļoru ozolus, šī audze ir aizsargājamo dabas objektu sarakstā.

Foto: Momenti.lvFoto: Momenti.lv
#8 Līču-Laņģu klintis Priekuļu novadā
Klintis atrodas Gaujas nacionālajā parkā, bet tā nav plaši apmeklēta vieta, jo savu popularitāti vēl nav paspējusi iegūt. Šis dabas veidojums pārsteigs arī pieredzējušos ceļotājus. Pāris desmit metru garumā stiepjas klints atsegumi un stāvas nogāzes. Lielākie piedzīvojumu meklētāji var doties garākā pastaigā no Lielās ellītes, kas atrodas ciematā "Lode", līdz pat Grīviņu iezim, pa ceļam apskatot varenās Līču-Laņģu klintis.

#9 Ziemeļu forti Liepājā
Ziemeļu forti būvēti 19. gadsimta beigās kā nocietinājums, lai pasargātu no ienaidniekiem kara bāzi. Kad vēlāk izrādījās, ka būves nebūs vajadzīgas, daļa tika spridzināta vairākas reizes. Bet vēstures liecības saglabājušās vēl tagad. Ja Ziemeļu fortos jau senāk ir nācies būt, tad tagad tur var ieraudzīt nedaudz citādāku skatu, jo vēja postījumi un nobrukumi katru gadu ainavu pamaina.

#10 Bernāti
Vien 15 kilometrus no Liepājas atrodas, iespējams, viena no skaistākajām Latvijas jūrmalām. Bernātos īpaši maģiski ir saulrieti, bet tur var braukt jau no rīta, jo priežu mežs un jūras šalkas tā vien vilina doties mierīgā pastaigā. Bernātu pludmale ir arī kaitbordistu iecienīta, jo bieži vien tur pūš liels vējš.

Foto: Unsplash.comFoto: Unsplash.com
Dodoties ārpus mājas, atceries ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus un esi saudzīgs pret dabu! "Latvijas valsts meži" uzturētās purvu takas un skatu torņi apmeklētājiem ir slēgti, tāpēc labāk izvēlēties kādu no iepriekšminētajām apskates vietām.

Ģimenes izbraucieni būs ērtāki un patīkamāki ar Volvo V70, kur varēsi ielikt bērnu ratiņus un citas mantas, kā arī kaitborda dēli ar visu tā inventāru. Izvēlies lietotas automašīnas no visas Eiropas par labākajām cenām BRC Autocentrā! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)