Banner 980x90

Zivju bojāeju Vircavas upē izraisījusi lauku mēslošana

Jelgava, 16.maijs, LETA. Zivju bojāeju aprīļa beigās Vircavas upē Jelgavas novadā izraisījusi lauku mēslošana, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Jelgavas reģionālā vides pārvalde ir saņēmusi analīžu rezultātus, kas liecina, ka zivju bojāeju Vircavā 26.aprīlī un 27.aprīlī bija izraisījusi lauku mēslošana, neievērojot piesardzības pasākumus.

"Bojāgājušās zivis tika atrastas vairāku desmitu kilometru garumā. Vides inspektoru apsekotajā teritorijā ir vairākas meliorācijas sistēmas izplūdes zem upes ūdens līmeņa, tāpēc konkrēto pārkāpuma vietu un vainīgo šoreiz nav izdevies identificēt," pauda VVD pārstāve.

Jau vēstīts, ka informācija par beigtām zivīm upē saņemta 26.aprīļa vakarā. Vides inspektoriem veicot pārbaudi un apsekojot upes posmu no Vircavas līdz Lielvircavai, beigtās zivis konstatētas vairāku kilometru garumā.

No zinātniskā institūta "BIOR" saņemtais testēšanas pārskats liecina, ka vienai no bojāgājušo zivju sugām - raudām - konstatētie melnie punkti nav ķīmiski apdegumi, bet gan parazīti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)