Banner 980x90

Zīverti sauc pie kriminālatbildības un liedz darboties poliklīnikas vadībā

Pēc Valsts kontroles veiktās revīzijas materiāliem SIA "Jelgavas poliklīnika" par laika posmu no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim uzsāktajā kriminālprocesā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors šā gada 24.februārī pie kriminālatbildības saucis kādu SIA "Jelgavas poliklīnika" valsts amatpersonu par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, piemērojot drošības līdzekli – noteiktas nodarbošanās aizliegums, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka poliklīnikas vienīgā amatpersona ir Anna Zīverte, kuras darbā iepriekš Valsts kontrole atklājusi daudz nepilnību.

Eiduka gan šo informāciju apstiprināt nevarēja, jo prokuratūrai nav tiesību sniegt informāciju par konkrēto personu datiem. 

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētā persona, būdama valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, tīši, pretēji dienesta interesēm, mantkārīgā nolūkā, prettiesiski izlietoja uzņēmuma līdzekļus, tas ir izdeva rīkojumus un veica pirkumus, kas radījuši būtisku kaitējumu valsts varai un pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personu tiesībām un interesēm, izraisot smagas sekas, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 15 443 latu apmērā.

Pašlaik lietā turpinās pirmstiesas process, tādēļ sīkāka informācija netiks sniegta.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)