Banner 980x90

Zīmīgos datumos Jelgavā laulāsies teju 30 pāru

Rīga, 8.aug., LETA. Šodien, 8.augustā, kas veido ciparu kombināciju "08.08.2018.", laulību Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēs 12 pāri, bet 18.augustā jeb "18.08.2018." laulībām pieteikušies 16 pāri, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Neskatoties uz to, ka 8.augusts ir trešdiena, interesentu skaits šajā dienā slēgt laulību ir daudz lielāks nekā citās darba dienās.

2018.gada pirmajā pusgadā Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēta 161 laulība, un 24 no tām notikušas ārpus nodaļas telpām. Lielākoties slēgt laulības ārpus Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļas telpām izvēlas pāri no citām pilsētām. Savukārt 2017.gada pirmajā pusgadā tika reģistrētas 167 laulības.

Populārākās vietas ceremonijai ir Svētās Trīsvienības baznīcas tornis, Jelgavas pils, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs. Tāpat šogad noslēgta pirmā laulība Langervaldes mežā starp divām eglītēm. Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļa atbalsta arī laulības brīvdabā, ja vien ceremonijas norises vieta ir atbilstoša normatīvajos aktos noteiktajam - proti, ja ir viss nepieciešamais ceremonijas norisei.

Tāpat Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā norāda, ka arvien vairāk jaunlaulāto savas laulības izvēlas reģistrēt bez svinīgās ceremonijas - kabinetā tikai liecinieku klātbūtnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)