Banner 980x90

Zemnieku saimniecība sakārtojusi Jelgavas bīstamās nepabeigtās deviņstāvu mājas apkārtni

Jelgava, 10.janv., LETA. Zemnieku saimniecība "Silbergi", kas ir jaunais objekta īpašnieks, sakārtojusi Jelgavas RAF dzīvojamā masīva bīstamās nepabeigtās deviņstāvu mājas apkārtni, noskaidroja aģentūra LETA.

Sakārtota ēkas apkārtne, turklāt, kā novēroja aģentūra LETA, būvgruži un citi atkritumi vesti arī no pašas nepabeigtās ēkas.

Arī pašvaldības būvvaldes speciālisti veikuši ēkas Pumpura ielā 3a apsekošanu, un konstatējuši, ka pašlaik nekādi darbi netiek veikti. Pašvaldības pārstāve Līga Klismeta skaidroja, ka ēkas īpašnieks - zemnieku saimniecība "Silbergi" - veikusi teritorijas iežogošanu un sakārtošanu, izcērtot kokus un krūmus, noplanējot zemes virsmu.

Lai nepieļautu nepiederošu personu uzturēšanos ēkā, piekļūšana jaunbūvei ir ierobežota, ēkas pirmā stāva ailes aizmūrētas.

Pašlaik būvvaldē nav saņemts īpašnieka iesniegums par iespējamām iecerēm saistībā ar nepabeigto jaunbūvi, liecina pašvaldības publiskotā informācija. Savukārt ar pašu zemnieku saimniecību aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pēdējos gados Jelgavas novada Zaļenieku pagastā reģistrētās saimniecības "Silbergi" apgrozījums pārsniedz miljonu eiro, un 2016.gadā bija 1 660 862 eiro, kravu pārvadāšanas uzņēmums nopelnīja 323 206 eiro. Silbergu īpašniece ir Agita Morozova.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka operatīvie dienesti nereti saņēmuši izsaukumus par bīstamām situācijām un pat letāliem gadījumiem ēkā Pumpura ielā 3a. Ēkai vairākkārt aizmūrētas durvju un logu ailas, taču tās atkal uzlauztas.

Daudzstāvu ēkas būvniecība sākta 1992.gadā un nav pabeigta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)