Banner 980x90

Zemgales sarakstu līderi atbalsta padomes atjaunošanu uzņēmumos

Lielākā daļa Zemgales vēlēšanu apgabala politisko organizāciju sarastu līderu LTV debates "Izvēlies nākotni!" trešdien, 1.oktobrī, atbalstīja ideju atjaunot uzņēmumu padomes.

"Latvijas attīstībai" līdera Vladimirs Reskājs pārliecināts, ka pašlaik valsts kapitālsabiedrības strādā neefektīvi, jo tām nav definēti mērķi vai arī tie ir ļoti neskaidras. "Valdes ir pilnas ar nekompetentiem cilvēkiem, kas "barojas"," pauda viņš. Viņš uzskata, ka Saeimai beidzot jāpieņem likums, kas nosaka kapitālsabiedrību darbību, nosakot mērķus un vadošo personu kompetences, lai valdēs un padomēs netiktu ievēlēti cilvēki, pamatojoties uz politiskām simpātijām.

Padomju atjaunošanai nepiekrīt "No sirds Latvijai" Zemgales līderis Aivars Meija, kurš uzskata, ka nepieciešams izveidot biroju, kas pārvaldīs uzņēmumu valdes.

Viņam oponēja Latvijas reģionu apvienības pārstāvis Dainis Liepiņš, jo, viņaprāt, viens birojs nevarēs vienlīdz veiksmīgi pārvaldīt gan meža nozares, gan transporta nozares uzņēmumus, biroju nosaucot par "korupcijas iestādi". Uz aizrādījumu, ka savulaik pats vienlaikus saņēmis vairāku valsts uzņēmumu atalgojumu, D.Liepiņš skaidroja, ka tolaik tā lēma ministrs Ainārs Šlesers.

Par padomēm iestājās arī "Saskaņas" Saeimas deputāta kandidāts Krišjānis Peters, kurš uzskata, ka jau iepriekš padomes bija jāreformē, nevis jālikvidē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)