Banner 980x90

Zemes īpašnieks pārsūdz tiesas lēmumu atcelt "Depo" būvniecībai Jelgavā izsniegto atļauju

Rīga, 27.nov., LETA. Zemes īpašniece, SIA "Auras centrs", pārsūdzējusi Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru atcelta pašvaldības izsniegtā būvatļauja lielveikala "Depo" būvniecībai Jelgavā, uzzināja aģentūra LETA.

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Linda Lindere skaidroja, ka administratīvajā lietā iesniegta apelācijas sūdzība par tiesas spriedumu. Spriedumu pārsūdzējis "Auras centra" pārstāvis.

Taču, kā skaidroja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja palīgs Sandis Zellis par apelācijas sūdzības virzību nekāds lēmums pašlaik vēl nav pieņemts, jo sūdzība reģistrēta tiesā tikai 23.novembrī. Plašāka informācija varētu būt pieejama piektdien, 30.novembrī.

Jau vēstīts, ka Jelgavas pašvaldība spriedumu, ar kuru atcelta pašvaldības izsniegtā būvatļauja lielveikala "Depo" būvniecībai, uzskata par pretrunīgu. Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga aģentūrai LETA pauda, ka būvatļauja zemes gabala Cukura ielā 2 attīstītājam tika izsniegta atbilstoši tā laika normatīvajiem aktiem.

"Pašvaldības pārrunas ar SIA "Auras centrs" divu gadu garumā noslēdzās ar individuālā projekta izstrādi, kas pēc iespējas organiskāk iekļautos pilsētas vidē. Tomēr pēc tiesas sprieduma aktuāls paliek jautājums par šīs vērā ņemamās teritorijas pilsētas centrā turpmāko attīstību," pauda pašvaldības pārstāve, piebilstot, ka dome tiesas lēmumu nepārsūdzēs.

Tāpat ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa atcēlusi Jelgavas pašvaldības izsniegto būvatļauju lielveikala "Depo" būvniecībai, aģentūru LETA informēja tiesas Jelgavas tiesu nama priekšsēdētājs Mārtiņš Birkmanis.

Tiesa, skatot trīs aktīvistu grupu lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumu, ar kuru atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegtā būvatļauja, konstatējusi pārkāpumus lielveikalam nepieciešamās transporta infrastruktūras noteikšanā un būvatļaujas neatbilstību pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Proti, tiesa nav guvusi pārliecību, ka plānotā lielveikala būve, vadoties pēc arhitektoniskās risinājuma un izmantošanas funkcijas, atbilstoši saistošo noteikumu prasībām būs uztverama kā reprezentācijas objekts. Tiesa uzskatījusi, ka izceltā lielveikala fasādes arhitektūra veicinās pretēju efektu, radot nepamatotu konkurentu unikālam kultūras mantojuma objektam - Jelgavas pilij un parkam -, kā arī atstās negatīvu ietekmi uz Lielupes promenādi, kas izveidota kā rekreācijas zona. Tāpat veikals-noliktava, pēc tiesas domām, radīs teritorijai papildu logu, kas izpaudīsies kā papildu cilvēku un transportlīdzekļu plūsma.

Tiesa arī secinājusi, ka būvprojekts tā minimālajā sastāvā neatbilda izvirzītajai prasībai, ka ēkas būvapjoms veidojams ar dažādu stāvu augstumu. Tāpat tiesa konstatējusi, ka būvniecībā vienlaidus tiks izmantoti "sendviča" tipa paneļi, la gan sasitošajos noteikumos norādīts, ka būvniecībā konkrētajā vietā nav pieļaujama šādu paneļu izmantošana vienlaidus.

Tāpēc tiesa apmierinājusi pieteicēju pieteikumus un atcēlusi SIA "Auras centrs" izsniegto būvatļauju "Depo" būvniecībai. Tiesas spriedumu varēs pārsūdzēt mēneša laikā.

Tāpat ziņots, ka gan Administratīvā rajona tiesa Jelgavā, gan Administratīvā apgabaltiesa, izskatot "Auras centra" blakussūdzību, neatjaunoja būvatļauju veikala "Depo" būvniecībai Jelgavā, Cukura ielā.

Ņemot vērā, ka domes lēmums ir apstrīdēts, lielveikala būvatļauja ir apturēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)