Banner 980x90

Vīgantam mainot savu viedokli, Veļeckis paliek amatā

Otrdien, 10.februārī, Ozolnieku novada domē neizdevās gāzt no amata esošo Domes priekšsēdētāju Pēteri Veļecki (Latvijas Zemnieku savienība (LZS)), sēdē uzzināja pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv. Lēmums zālē uzņemts ar aplausiem.

Par atstādināšanu balsoja septiņi no 15 klātesošajiem deputātiem. Balsojumā atturējās pats Veļeckis un Jānis Vīgants (Reformu partija), kurš iepriekš atzina, ka ir parakstījis ierosinājumu par priekšsēdētāja maiņu, taču savu viedokli mainījis.

Iesniegumu ar aicinājumu atcelt no amata Veļecki parakstīja astoņi deputāti un 29.janvārī iesniedza to domei. Vairāki no iesniedzējiem uzstājās arī sēdē.

Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvis Ģirts Neija atzina, ka aicina balsot par vadības maiņu, jo viņš nav apmierināts ar Veļecka darba stilu. Viņš uzskata, ka lēmumi domē tiek pieņemti, iesaistot tikai pusi no ievēlētajiem deputātiem, līdz ar to viss darbs un attīstība tiek bremzēta. "Dome nav atvērta jauninājumiem, reaģē tikai uz ārējiem notikumiem, nevis pati ierosina ko jaunu," pārliecināts Neija.

Savukārt no LZP ievēlētais Jānis Kažotnieks vērsa uzmanību, ka Ozolnieku novadā nav atdalīta lēmējvara un izpildvara. "Mūs uzskata par opozīciju un konstruktīvi ierosinājumi no mūsu puses, kas būtu atbalstāmi, netiek atbalstīti," iemeslu, kāpēc parakstījis iesniegumu, minēja Kažotnieks.

Iesniegumu parakstīja arī Mārtiņš Prīsis ("Vienotība"), kurš pozitīva lēmuma gadījuma tiktu virzīts priekšsēdētāja amatā. Viņa partijas biedrene Dina Tauriņa Veļeckim pārmeta pat melošanu un informācijas slēpšanu. "Priekšsēdētājas kā sasniegumus publiskajā vidē pasniedz mūsu, tā sauktās opozīcijas priekšlikumus," pauda viņa, minot atbalstu daudzbērnu ģimenēm, audžuģimenēm.

Arī Vīgants, kurš sevi sauc par pozīcijas deputātu, sēdē atzina, ka parakstījis iesniegumu, jo, viņaprāt, daudzi Veļecka lēmumi un darbi ir diskutabli. Taču viņš pārdomājis savu lēmumu un balsojumā atturējās.

Debatēs par lēmumprojektu piedalījās arī no LZS ievēlētais Ilgvars Lecis, aicinot balsot tā kā domā, nevis kā sarunāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)