Banner 980x90

Veloekskursijā "Metāla spēkratu ceļš" Jelgavā varēs apskatīt RAF mikroautobusus

Jelgava, 1.sept., LETA. 9.septembrī no plkst.12 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina piedalīties veloekskursijā "Metāla spēkratu ceļš", kuras laikā būs apskatāmi arī leģendārie Rīgas Autobusu fabrikas (RAF) mikroautobusi, aģentūru LETA informēja JRTC.

Ekskursijas laikā tiks apmeklēta Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas filiāle, īpašu uzmanību pievēršot jaunajai ekspozīcijai "Mazā metāla sirds" ar šaursliežu bānīti. Ekskursanti dosies pāri Lielupei pa Dzelzceļa tiltu uz vēsturisko, 1904.gadā būvēto Jelgavas lokomotīvju depo, kur apskatīs tvaika lokomotīves, vagonus un ceļamkrānus.

Tālāk veloekskursantu ceļš vedīs pa Depo mikrorajona ieliņām, kur varēs noklausīties stāstījumu par dzelzceļa lokomotīves mašīnistu Alekseju Prohorovu un uzzināt, kāpēc viņa vārdā nodēvēta iela. Brauciena laikā būs iespēja redzēt agrīnā jūgendstila namiņus ar skaistiem kokgriezumiem un ūdens torni. Veloekskursija turpināsies gar Cukurfabrikas dzelzceļa staciju, no kuras netālu atrodas 50 hektāru liels meža masīvs - Langervaldes mežs -, kas agrāk bijusi plaši apmeklēta jelgavnieku atpūtas vieta ar estrādi, šūpolēm, lapenēm un pat kafejnīcu. Tagad mežā atjaunotas takas, kur pastaigāties un izbraukt ar velosipēdiem.

Viens no interesantākajiem veloekskursijas objektiem būs bijušās RAF administratīvā ēka, kur ekskursijas dalībnieki varēs apskatīt pazīstamā autosportista un inženiera Andra Dambja spēkratu kolekciju - dažādus RAF ražotos mikroautobusu modeļus, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu, autoveikalu. No rūpnīcas laikiem pie sienām saglabājušies plakāti, rasējumi, kā arī foto izstāde, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

Ekskursijas pēdējais pieturas punkts būs auto serviss SIA "Anru motors", kur skatlogā no ārpuses apskatāma vēsturisko spēkratu privātkolekcija ar autentiskām, restaurētām automašīnām, kas mūsdienās kļuvušas par auto eksotiku.

Ekskursija "Metāla spēkratu ceļš" sāksies no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa, ekskursijas ilgums plānots apmēram četras stundas. Veloekskursiju vadīs gide Zane Grava.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)