Banner 980x90

Valgundē par 506 883 eiro atjaunota bērnudārza ēka

Rīga, 2.apr., LETA. Valgundē noslēgušies 506 883 eiro vērti Kalnciema vidusskolas pirmsskolas izglītības iestādes ēkas atjaunošanas darbi, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Šonedēļ, 4.aprīlī, plkst.10, gaidāms svinīgs atklāšanas pasākums.

Projekta autoruzraudzību veica SIA "Livland Group", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Lerix", savukārt būvniecības darbus veica PS "Delpro-Telms".

Valgundes pirmsskolā ir īstenota ārsienu konstrukciju un cokola daļas papildu siltināšana, apkures sistēmas un karstā ūdens sistēmas renovācija, elektroapgādes un apgaismojuma sistēmas, dabiskās ventilācijas sistēmas darbības uzlabošana, siltumtrases izbūve no katlu mājas līdz ēkai, grīdas papildu siltināšana pirmajā stāvā, mansarda jumta papildu siltināšana, ūdensvada un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu sakārtošana, skaidroja novada pašvaldības Infrastruktūras un saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas būvinženieris Juris Brūveris.

Tāpat ēkā ir novērsti siltumenerģijas zudumi un palielināta energoefektivitāte, kā arī veikta telpu paplašināšana un pārplānošana.

"Ienākot atjaunotajā pirmsskolas izglītības iestādes ēkā, rodas sajūta, ka tas ir pavisam cits nams. Telpas ir plašākas un gaišas, bērniem ir iespēja pavadīt savu ikdienu patiešām mājīgos apstākļos, kas ir ļoti svarīgi, veidojot priekšstatus par pasauli un tās krāsām. Ir gandarījums, ka kopīga, nebūt ne viegla darba rezultātā ir izdevies piešķirt ēkai jaunu noskaņu," atzina Valgundes pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane.

Pirmsskolas izglītības programmu Jelgavas novada Kalnciema vidusskolas pirmsskolas ēkā apgūst 23 bērni vecumā no pusotra līdz četriem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)