Banner 980x90

Vairākās izglītības iestādēs Jelgavas novadā mācību gada laikā vēl turpināsies būvdarbi

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv
Visu nākamā mācību gada pirmo semestri vairākās izglītības iestādēs Jelgavas novadā vēl turpināsies remontdarbi, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas novada pašvaldībā.

Izglītības iestādēs turpinās skolu atjaunošanas un teritoriju labiekārtošanas darbi, tostarp rekonstrukcijas būvdarbi, teritorijas un sporta laukuma labiekārtošanas darbi Vilces muižas parkā, kurā atrodas gan pagasta pamatskolas ēka, gan arī sākumskola kopā ar bērnudārza grupām. Sākumskolas ēkai ir divi virszemes stāvi un pagrabstāvs, vienā korpusā mācību stundas aizvada sākumskolas audzēkņi, bet otrā - pirmsskolas bērni.

Atjaunošanas projekts paredz pielāgot telpas mūsdienu vajadzībām, proti, virtuves bloka un ēdināšanas telpu pārplānošanu un paplašināšanu, mācību klašu un bērnudārzu telpu atjaunošanu. Papildus iecerēts pārbūvēt pagrabstāvu ar mērķi ierīkot mājturības kabinetu ar tam nepieciešamo aprīkojumu, kā arī saimniecības dienesta telpas. Sākumskolas ēkai tiek atjaunota fasāde un jumts. Skolas telpās tiek atjaunotas inženierkomunikācijas - ventilācijas, apkures, ūdens un kanalizācijas sistēmas, kā arī elektroinstalācijas, apsardzes, videonovērošanas un ugunsdrošības trauksmes signalizācijas sistēmas.

Rekonstruējot Vilces pamatskolas sākumskolas ēku, kur līdzās sākumskolas klasēm izvietota arī pirmskola un skolas ēdnīca, mācību process visām vecuma grupām noritēs muižas ēkā turpat blakus, savukārt pusdienas uz Vilci tiks vestas no Elejas vidusskolas.

Turpinās arī Svētes pamatskolas vecās ēkas daļas pārbūve. Tiek paplašinātas klašu telpas, veikts kosmētiskais remonts. Tāpat atjaunošanu piedzīvo koka kāpnes, kas vairs neatbilst būvnormatīviem. Tā kā Svētes pamatskolas ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, pirmie divi ēkas stāvi netiks mainīti, vienīgi trešais, kas ticis piebūvēts vēlāk, tiek demontēts un atjaunots no jauna, mainot arī logus un jumtu.

Svētes pamatskolas rekonstrukcijas laikā 2., 3. un 4.klases bērni ar pašvaldības autobusu tiks nogādāti Glūdas skolā, kas pašlaik ir bērnudārza "Taurenītis" filiāle. Tas nozīmē, ka katru rītu pie Svētes skolas bērnus sagaidīs autobuss, lai aizvestu uz Glūdu, bet pēcpusdienā atvedīs atpakaļ. Pirmklasnieki gan mācības 1.septembrī sāks un arī turpinās Svētes pamatskolas ēkā, lai pierastu pie savas skolas. Pusdienas Svētes skolas bērniem remontdarbu laikā tiks gatavotas Zaļeniekos.

Objekti Svētē un Vilcē tiks nodoti ekspluatācijā, sākot 2016./2017.mācību gada 2.semestri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)