Banner 980x90

Vāc parakstus, lai Jelgavas autobusos atjaunotu mēnešbiļetes

Jelgava, 22.aug., LETA. Šodien sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai Jelgavas sabiedriskajā transportā atjaunotu mēnešbiļetes, kā tas bija līdz 2016.gada jūlijam.

Iniciatīvas pieteicējs ir Raimonds Lejnieks-Puķe, kurš situāciju, ka Jelgavā kopš pagājušā gada vasaras vairs nav pieejamas mēnešbiļetes, uzskata par nepieņemamu.

Lejnieks-Puķe norādījis, ka pašreizējā sistēma cilvēkam, kurš pilsētā bieži pārvietojas ar sabiedrisko transportu, ir ļoti neizdevīga.

"Jelgava no piecām lielākajām republikas pilsētām izceļas ar to, ka tai vienīgajai nav savas mēnešbiļetes. Ja cilvēks aktīvi izmanto sabiedrisko transportu, viņam Jelgavā nākas šķirties no gandrīz par 50% lielākas summas nekā Rīgā un Daugavpilī," norādīts iniciatīvas pieteikumā.

Braukšanas maksa Jelgavā ir viens eiro, maksājot skaidra naudā, vai 85 centi, norēķinoties bezskaidrā naudā, izmantojot elektronisko Jelgavas pilsētas iedzīvotāju karti vai jebkuras bankas norēķinu karti. Tāpat ar elektronisko karti iespējams iegādāties uzreiz vairākus braucienus. Piemēram, 60 braucieni izmaksā 42 eiro, bet 40 braucieni - 30 eiro. Savukārt mēnešbiļetes cena bija 34 eiro, un braucienu skaits ar to nebija ierobežots.

Iniciatīvu pēc nepieciešamo 1000 parakstu savākšanas paredzēts iesniegt Jelgavas domē.

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka Lejnieks-Puķe šogad kandidējis pašvaldību vēlēšanās Jelgavas novadā. Viņš ir biedrības "Zariņš & Lejnieks" un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas valdes loceklis, kā arī Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrības valdes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka, saskaņā ar Jelgavas pašvaldības skaidrojumu, mēnešbiļetes Jelgavā atceltas, lai varētu veikt precīzu pasažieru plūsmas uzskaiti un veicinātu bezskaidras naudas norēķinus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)