Banner 980x90

Uzņēmums "Fermentum" Jelgavas novadā vasaras vidū plāno sākt ražot eila tipa alu

Jelgava, 18.apr., LETA. Vasaras vidū Jelgavas novada Valgundes pagastā šogad dibinātā SIA "Fermentum" plāno sākt eila tipa alus ražošanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes loceklis Kristaps Stankus.

Ražošana notiks industriālajā parkā Valgundes pagasta Vītoliņos, liecina Jelgavas novada domes lēmums par atļauju ražot alkoholisko dzērienus. Uzņēmums plāno ražot piecas līdz septiņas alus šķirnes. Šogad ieplānotais ražošanas apjoms ir 20 tonnas, 2019.gadā 45 tonnas, bet 2020.gadā 60 tonnas.

Stankus stāstīja, ka ražotnē taps eils, jo "lager" tipa alus tirgus ir piesātināts, savukārt eila piedāvājums nav tik plašs. Produkcija būs pieejama gan izlejamā veidā, gan fasēta, līdz ar to alus būs pieejams gan bāros, gan specializētos veikalos. Lielo tirdzniecības tīklu plauktos produkts vismaz sākotnēji nenonāks, jo uzņēmuma ražošanas apjomi nav tik lieli.

Ir arī izstrādāts jaunā alus nosaukums un zīmols, taču Stankus pašlaik to neatklāja, "lai ir pārsteigums".

"Mūsu moto arī ir strādāt tā, lai pārsteigtu ne tikai sevi, bet arī draugus un klientus. Jāražo alus, ar ko var pārsteigt, nevis tāds, kas jau nopērkams," skaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Ražotne top ar Lauku atbalsta dienesta, finanšu institūcijas "Altum" un Jelgavas biznesa inkubatora atbalstu. Plānotās investīcijas – apmēram 100 000 eiro -, un sākotnēji ražotnē plānots nodarbināt divus cilvēkus. Attīstoties alusdarītava varētu piedāvāt pakalpojumus arī tūristiem.

"Fermentum" ar 2800 eiro pamatkapitālu dibināta 23.janvārī. Uzņēmumā īpašnieki un vadītāji ir Stankus un Ainars Rumjancevs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)