Banner 980x90

Ušakovs: Visiem nāks par labu, ka no "Saskaņas" izstājās tie, kas gadiem ilgi partijā uzturēja intrigu atmosfēru

Rīga, 13.nov., LETA. Tas, ka no "Saskaņas" izstājās tie, kas gadiem ilgi partijā uzturēja intrigu atmosfēru, visiem nāks tikai par labu, aģentūrai LETA pauda "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, komentējot situāciju ar politiskā spēka Jelgavas nodaļu.

Politiķis uzsvēra, ka "Saskaņas" Jelgavas nodaļai priekšā ir vēl daudz smagu pārmaiņu. "Pēdējo divu gadu laikā partijas pirmorganizācijās tika veiktas krasas strukturālas un saturiskas reformas. Vērienīgākās reformas jau aizvadītas Rīgā, pašlaik norisinās reformas Pierīgas pašvaldībās un Jūrmalā. Šo reformu mērķis ir partijas stiprināšana un tās biedru, atbalstītāju un vēlētāju skaita palielināšana," akcentēja politiķis.

Reformas sāktas arī Jelgavā, kur atšķirībā no citām pirmorganizācijām "pārmaiņas notika piespiedu kārtā". "Tās saistītas ar ārkārtīgi neapmierinošiem rezultātiem pēdējās Saeimas un pēdējās divās pašvaldību vēlēšanās. Organizācijas darbam traucēja nemitīgi iekšējie konflikti un intrigas. Par kulmināciju kļuva Jelgavas organizācijas jūnija lēmums izslēgt no savējo rindām tikko ievēlēto deputātu Sergeju Stoļarovu," klāstīja Ušakovs.

Rezultātā vēl septembrī partijas valde lēma par Jelgavas organizācijas likvidāciju, to apvienojot ar Jelgavas novada organizāciju. Valdes uzticību zaudēja arī likvidētās organizācijas vadītājs Ivars Jakovels, tāpēc jauno organizāciju uzticēts vadīt Saeimas deputātei no Jelgavas Zentai Tretjakai.

Savukārt Jakovels šodien paziņoja, ka, protestējot pret politiskās spēka centrālās valdes lēmumu, par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" paziņojuši 113 Jelgavas nodaļas biedri.

Partijas rindu atstāšana ir politisks protests "Saskaņas" valdes lēmumam, saskaņā ar kuru nolemts reorganizēt Jelgavas nodaļu, apvienojot to ar Jelgavas novada nodaļu, norādīja Jakovels.

Abu nodaļu apvienošanu Jakovels sauc par demokrātiski ievēlētas vietējās valdes pilnvaru atcelšanu. Tāpat viņš pauž, ka tādējādi politiskā spēka valde savdabīgi novērtējusi nodaļas aktīvo un rezultatīvo darbu, kā rezultātā trešo sasaukumu pēc kārtas tika nodrošināta otra lielākā deputātu pārstāvniecība Jelgavas pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)