Banner 980x90

Ugunsdzēsējiem Jelgavā par 87 744 eiro piegādāts autobuss izmantošanai meža un kūlas ugunsgrēkos

Rīga, 23.janv., LETA. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes Jelgavas daļa saņēmusi ar specializēto ugunsdzēsības aprīkojumu nodrošinātu autobusu, kas izmantojams meža un kūlas ugunsgrēkos un izmaksājis 87 744 eiro, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Autobuss paredzēts 18 personu pārvadāšanai, tajā var izvietot aprīkojumu dzēšanas darbu veikšanai mežos, kūlas ugunsgrēkos vai kūdras purvā. VUGD iegādāto autobusu izmantos, lai sarežģītos, plašos vai ilgstošos notikumos nogādātu personālu ar aprīkojumu notikuma vietā.

Autobusa un specializētā aprīkojuma kopējās izmaksas ir teju 87 744 eiro. Autobusu piegādāja uzņēmums SIA "Universāls LTD".

Transportlīdzeklis iegādāts Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam projekta "Vides risku pārvaldības resursu pilnveidošana pierobežas reģionā, lai efektīvi veiktu vides aizsardzības pasākumus" īstenošanas gaitā. Projekta mērķis ir pilnveidot vides risku pārvaldības sistēmu Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionā, lai nodrošinātu efektīvus vides aizsardzības pasākumus.

Projekta ietvaros plānotas arī citas aktivitātes. Jau ir veikts pētījums par sabiedrības informētību ugunsdrošības jomā. Pašlaik VUGD organizē piecu dzēšanas moduļu iegādi. Pavasarī Jelgavas skolu 7.-8.klašu skolēniem notiks erudīcijas konkurss, plānoti arī iedzīvotāju informēšanas pasākumi par kūlas dedzināšanas sekām un vides aizsardzību. Projekta noslēgumā Jelgavā notiks mācības, kuru laikā Latvijas un Lietuvas ugunsdzēsēji glābēji praksē pielietos iegādāto tehniku un attīstīs savstarpējo sadarbību liela mēroga kūlas ugunsgrēku dzēšanā.

Projekta sadarbības partneri ir Jelgavas pilsētas dome, Šauļu pašvaldības administrācija, Šauļu Apriņķa Ugunsdzēsības un Glābšanas pārvalde un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Projekta budžets ir 1 160 320 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)