Banner 980x90

Ūdenssaimniecības attīstībai trijos gados Jelgavas pašvaldība aizņemsies 5,7 miljonus eiro

Jelgava, 21.jūl., LETA. Kohēzijas fonda projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Jelgavā, V kārta" īstenošanai Jelgavas pašvaldība trīs gados aizņemsies 5 700 000 eiro, lēmuši domes deputāti.

Par šādu summu tiks palielināts projekta īstenotāja - SIA "Jelgavas ūdens" - pamatkapitāls.

Šogad pašvaldība plāno 2 165 586 eiro aizņēmumu, nākamgad paredzēts aizņemties 2 813 717 eiro, bet 2019.gadā - 720 697 eiro.

Ilgtermiņa aizņēmumi tiks ņemti Valsts kasē vai komercbankā uz 30 gadiem.

Jau vēstīts, ka līdz 2022.gada janvārim Jelgavā plānots īstenot ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstības projektu, kas kopumā izmaksās 28 313 227 eiro, aģentūru LETA informēja Centrālā finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Laure.

CFLA un SIA "Jelgavas ūdens" ir noslēgusi vienošanos par Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansēta projekta īstenošanu, attīstot un uzlabojot ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pakalpojumu kvalitāti un nodrošinot pieslēgšanās iespējas Jelgavā.

Projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Jelgavā, V kārta" mērķis ir ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu pieejamības paplašināšana Jelgavas aglomerācijas un ūdensapgādes pakalpojumu zonas robežās. Paredzēts izbūvēt no jauna ārējus ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīklus un veikt ārējo inženiertīklu pārbūves un atjaunošanas darbus, izbūvējot un rekonstruējot kanalizācijas sūkņu stacijas dažādos Jelgavas dzīvojamajos rajonos.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 28 313 227 eiro, tai skaitā KF finansējums 12 726 887 eiro.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka būvdarbus projekta 1.-6.posmā veiks SIA "Ostas celtnieks", ar kuru noslēgts līgums par 1 823 931 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Savukārt inženiertehnisko uzraudzību veiks SIA "Geo Consultans" par 32 295 eiro, ieskaitot PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)