Banner 980x90

Tiesa nolemj neskatīt ieslodzītā sūdzības par apstākļiem ieslodzījuma vietā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ieslodzītajam Edgaram Vagalim neierodoties uz tiesas sēdi, Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā nolemts neskatīt ieslodzītā sūdzību par apstākļiem ieslodzījuma vietā - Jelgavas cietumā -, noskaidroja aģentūra LETA.

ā ziņots, ieslodzītais Edgars Vagalis iesniedzis divas sūdzības. Viena vērsta pret Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP), lūdzot vērtēt iestādes faktisko rīcību un atlīdzināt morālo un personisko kaitējumu. Otrā prasība ir gan pret IeVP, gan Jelgavas cietumu par rīcības atzīšanu par prettiesisku un morālā kaitējuma atlīdzinājumu.

Vagaļa sūdzības tiesa plānoja izskatīt šodien, jo augusta sēdē tiesa atzina, ka lietu nav iespējams izskatīt tāpēc, ka uz tiesas sēdēm nebija ieradies pieteicējs. Taču arī šodien Vagalis uz tiesas sēdēm neieradās.

"Ņemot vērā pieteicēja atkārtotu neierašanos uz tiesas sēdēm, tiesa nolēma pieteicēja pieteikumus atstāt bez izskatīšanas," aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Tatjana Karpova.

Jau ziņots, ka arī ieslodzītais Mārtiņš Putniņš iesniedzis sūdzību pret IeVP, lūdzot atzīt par prettiesisku iestādes faktisko rīcību un atlīdzināt morālo kaitējumu.

Lieta par Putniņa sūdzību tika izskatīta pēc būtības, aģentūru LETA informēja Karpova. 28.septembrī lietā plānots sagatavot spriedumu.

IeVP, kamēr nav zināms spriedums, sūdzības nav gatava komentēt, lai neietekmētu tiesu, aģentūrai LETA pauda pārvaldes preses pārstāve Ināra Makārova. Viņa vien apstiprināja, ka tās saistītas ar apstākļiem ieslodzījuma vietā.

Viens no vīriešiem joprojām atrodas cietumā, otrs no ieslodzījuma vietas atbrīvots, informēja Makārova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)