Banner 980x90

Stādu audzētava "Dimzas" šosezon prognozē dzīvžogu stādu iztrūkumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jelgavas novada Platones pagasta stādu audzētava "Dimzas" šogad varētu neapmierināt pieprasījumu pēc dzīvžogu stādiem, aģentūrai LETA atzina saimniecības pārstāvis un Stādu audzētāju biedrības priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš.

"Klienti pieprasa pārbaudītas vērtības - klinteni, vilkābeli, kizili. Kādam tie šķiet tādi vecmāmiņu augi, bet pieprasījums ir stabils, jo daudziem pagalmos un dārzos nepieciešams atjaunot vecos stādījumus. Sākam just, ka rodas iztrūkums. Jā, līdz ar pieprasījumu audzējam vairāk stādu, bet to nevar izdarīt uzreiz vienā sezonā. Domāju, ka šogad dzīvžoga materiālu pietrūks, lai gan, protams, ir citas augu grupas aizvietošanai," pauda Vītoliņš.

Tāpat stādaudzētavā nav lielas dzīvžogu stādu dažādības. "Taču katrā grupā mēģinām piedāvāt variantus. Vienam vajadzīgs mazs un zaļš dzīvžogs, citam - mazs un lapains, tāpēc mēģinām nosegt visas grupas. Esam vienojušies arī ar daudziem kolēģiem par to, kurš ko audzēs, lai varam būt konkurētspējīgi tirgū."

Dzīvžogu stādi varēti būt interesanti arī Eiropas ziemeļvalstīm, tāpat kā mērķa tirgu "Dimzas" redz arī Ukrainu, Baltkrieviju.

Stabils pieprasījums vietējā tirgū esot arī pēc augiem stādīšanai kapos.

Vītoliņš pauž, ka pirms gadiem nepelnīti aizmirsti ūdens augi, taču pēdējos trīs četros gados pieprasījums pēc tiem aug. "Arī šajā segmentā jūtam, ka pietrūkst augu dažādības. Tomēr nevar koncentrēties tikai uz kolekcionāriem, tas ir ļoti grūti, izdevīgāk audzēt mazāk šķirņu lielākos daudzumos," atklāj stādu audzētavas pārstāvis.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2014.gadā SIA "Stādaudzētava Dimzas" apgrozījums bija 30 791 eiro, peļņa - 5024 eiro. Dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Uzņēmuma īpašnieks un valdes loceklis ir Guntis Vītoliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)