Banner 980x90

Šogad tūristus uzņems jauns kuģis Jelgavā un "Miķeļa alus" darītava Ozolniekos

Ar dažādiem pasākumiem jaunu tūrisma sezonu Jelgavā plānots sākt 16.maijā, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja seminārā tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, kas notika piektdien, 27.martā, atjaunotajā kultūras namā "Rota".

Jelgavas reģionālā Tūrisma centra vadītāja Anda Iljina pastāstīja, ka šogad Jelgavā un apkārtnē gaidāmi jauni pakalpojumi, kas paredzēti gan vietējiem interesentiem, gan tūristiem no citām pilsētām un valstīm. Tā, piemēram, jaunumus gatavo atpūtas vieta "Grantiņi" Svētes pagastā, tūristus plāno uzņemt arī "Miķeļa alus" darītava Ozolniekos, bet Driksas ūdeņos, visdrīzāk, pie Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta nama, piestās jauns kuģis, uz kura varēs rīkot dažādus pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Savukārt Jelgavas novadā uzsvars tiks likt uz muižām – plānota arī īpaša akcija tūristiem.

Šogad turpināsies arī iesāktā tradīcija rīkota ekskursijas – gan kājām, gan ar velosipēdiem un autobusiem. Uzsvars ekskursiju tematikā tiks likts uz Jelgavas 750. dzimšanas dienu. Jāpiebilst, ka pērn 25 dažādās ekskursijās piedalījās 674 dalībnieki.

Iljina atklāja, ka svarīgākās mērķauditorijas Jelgavai, Jelgavas un Ozolnieku novadiem ir Lietuvas un Igaunijas tūristi, tāpēc centrs aktīvi piedalās dažādās izstādēs, piedāvājot informāciju par iespējām izklaidēties gan lietuviski, gan igauniski.

Tiek domāts arī par kompleksā tūrisma piedāvājuma izstrādi no visām trim pašvaldībām. "Jelgavas domē notiek diskusijas arī par ievērojamāko objektu norāžu izvietošanu un izgatavošanu pilsētā, taču process ir sarežģīts, jo norādēs jābūt informācijai gan autovadītājiem, gan gājējiem, bet apvienot tās vienā norādē nevar," skaidroja Iljina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)