Banner 980x90

Smilšu skulptūru gatavošanas laikā slēgs Pasta salu Jelgavā

Jelgava, 7.jūn., LETA. Rītvakar, 8.jūnijā, Pasta sala Jelgavā tiks slēgta apmeklētājiem, jo tajā tiek veidotas Smilšu skulptūru festivāla skulptūras, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Plānots, ka Pasta sala tiks slēgta no plkst.21, bet atkal pieejama apmeklētājiem būs, sākot no 10.jūnija plkst.10, kad Jelgavā sāksies Smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs".

Skulptūru tapšanas procesam ir iespēja sekot līdzi tiešraidē festivāla mājaslapā "www.festivali.jelgava.lv".

Festivāla rīkotāji aicina pasākuma apmeklētājus jau iepriekš padomāt par atbilstošu apģērbu un apaviem lietus gadījumā - gumijas zābakiem un lietusmēteli. Lietussargus festivāla teritorijā izmantot nedrīkstēs.

Jau vēstīts, ka Jelgava 10.jūnijā un 11.jūnijā aicina uz Smilšu skulptūru festivālu, lai iepazītu teātri caur smilšu tēlniecības darbiem.

Jelgavas Pasta sala kļūs par simbolisku skatuvi 17 profesionāliem māksliniekiem, kuri smilšu formas pārvērtīs visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz teātri paraudzīties no cita skatupunkta. Kopumā skulptūru veidošanā izmantos vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

Festivālā piedalīsies gan pasaulē atzīti un ilggadēji dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm, gan arī festivāla debitanti. Konkursā Latviju pārstāvēs tēlnieki Kārlis Īle un Agnese Rudzīte-Kirillova, bet būs dalībnieki arī no Lietuvas, Bulgārija, Francijas, Portugāles un Krievijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)