Banner 980x90

Smilšu skulptūru festivāla laikā Jelgavā rīkos divas mākslai veltītas ekskursijas

Jelgava, 30.maijs, LETA. 10.jūnijā un 11.jūnijā Jelgavā, Smilšu skulptūru festivāla laikā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties divās bezmaksas tematiskās ekskursijās, lai iepazītu mākslas un teātra tradīcijas Jelgavā, aģentūru LETA informēja centrā.

10.jūnijā plkst.11 norisināsies ekskursija ar autobusu "Mākslinieku ceļš Jelgavā", lai kopā ar Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītāju Māri Branci iepazītu tās Jelgavas vietas, kur savas ikdienas, darba un mācību gaitas aizvadījuši ievērojami latviešu mākslinieki. Ekskursijas dalībnieki varēs paviesoties pie māksliniekiem Aleksandra un Mārītes Djačenko Ozolniekos, bet noslēgumā apskatīt šamota skulptūras Pasta salā. Ekskursijas ilgums četras stundas.

11.jūnijā plkst.13 teātra cienītāji aicināti piedalīties ekskursijā kājām "Teātra ceļš Jelgavā" un kopā ar gidi Signi Lūsiņu atklāt, kāpēc Jelgavu var uzskatīt par latviešu teātra šūpuli. Ekskursijas ilgums divas stundas.

Abas ekskursijas sāksies no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa. Vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikties iepriekš pa tālruni 63005447 vai e-pastu "tic@tornis.jelgava.lv".

Jau vēstīts, ka Jelgava 10.jūnijā un 11.jūnijā aicina uz Smilšu skulptūru festivālu, lai iepazītu teātri caur smilšu tēlniecības darbiem, aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības iestādes Kultūra sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

Jelgavas Pasta sala kļūs par simbolisku skatuvi 17 profesionāliem māksliniekiem, kuri smilšu formas pārvērtīs visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz teātri paraudzīties no cita skatupunkta. Kopumā skulptūru veidošanā izmantos vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

Festivālā piedalīsies gan pasaulē atzīti un ilggadēji dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm, gan arī festivāla debitanti. Konkursā Latviju pārstāvēs tēlnieki Kārlis Īle un Agnese Rudzīte-Kirillova, bet būs dalībnieki arī no Lietuvas, Bulgārija, Francijas, Portugāles un Krievijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)